După cazul șocant de la Ilfov. Încep controalele la căminele de bătrâni din Argeș!

de | 07.07.2023 15:04 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Național

Cazul ororilor descoperite în căminele de bătrâni din Voluntari și Ilfov a scos la iveală o realitate dură. Acum după ce ies la iveală informații ce îngrozesc românii apar și reacții. În Argeș, prefectul Radu Perianu a anunțat, potrivit informării primate, că a semnat un ordin prin care va înființa și conduce o comisie de control privind centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor, care funcționează în Argeș.

Vă reamintim că marți dimineață la trei cămine de bătrâni din Voluntari și Ilfov au avut loc descinderi. Acolo, oamenii legii au descoperit 100 de vârstnici care erau umiliți, neîngrijiți, lăsați flămânzi și în mizerie. Detalii cutremurătoare ies în continuare la iveală. Potrivit celor de la stirileprotv.ro, statul român știa de ceva vreme că bătrânii din cele trei azile din Ilfov sunt chinuiți înfiorător, dar i-a lăsat acolo să sufere în continuare, considerând că și-au făcut treaba prin sesizarea DIICOT. Astăzi, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii să demită conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov. El a mai cerut și demiterea conducerii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, potrivit celor de la Digi24.ro.

”Nu voi tolera umilirea celor aflați în nevoie”

Prefectul de Argeș, Radu Perianu, a precizat, potrivit informării primate, că vor începe controalelel la căminele de bătrâni din județ. ”Cazul de la Ilfov a adus în atenția opiniei publice și a multor instituții, situația azilelor de bătrâni. Voi lua atitudine și am semnat astăzi un ordin prin care voi înființa și conduce o comisie de control privind centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor, care funcționează în Argeș. Nu voi tolera, nu voi accepta și mă voi asigura că sunt sancționate dur abuzurile, umilirea celor aflați în nevoie și îi anunț de acum pe cei care se gândesc că  mai pot ocoli legea și lucra în detrimentrul beneficiarilor, că îi așteaptă o soartă grea! Din comisia pe care o voi conduce vor face parte mai multe instituții de control, printre care se numără și Poliția Argeș!”, a precizat prefectul Radu Perianu, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție șoferi! Copac căzut pe DN 7C și în zona Cornul Vânătorului Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Instituția Prefectului Argeș