Reacție drastică a municipalității. Dacă în Parcul Trivale nu poate interveni pentru că zone întregi sunt în proprietatea Ocolului Silvic, administrația locală nu a mai trenat situația din Lunca Argeșului, unde gradul de pericol era la fel de mare. Astfel, Primăria Pitești anunță tăierea a 61 de arbori uscați din Parcul Lunca Argeșului pentru siguranța publicului, în contextul fenomenelor meteo extreme. Această decizie vine după ce săptămâmna trecută un copac a cazut în Pădurea Trivale lăsând în stare de șoc pe toți cei care ieșiseră la plimbare în acea perioadă.
Săptămâna trecută pe o alee paralelă cu strada principală care leagă Palatul Copiilor de restaurantul Grota Rece, un copac de foarte mari dimensiuni s-a prăbușit lăsând în stare de șoc pe toți cei care erau acolo. Din fericire atunci nu au fost victim, dar întreaga poveste o găsiți aici, iar un material pe larg referitor la situația din Pădurea Trivale găsiți aici.
Primăria Municipiului Pitești informează cetățenii că, în perioada următoare, societatea Salpitflor Green SA va desfășura lucrări de tăiere a 61 de arbori în Parcul Lunca Argeșului. Arborii vizați au fost identificați și marcați de către specialiștii Ocolului Silvic Pitești ca fiind uscați și periculoși, reprezentând un risc real pentru siguranța persoanelor care se plimbă sau desfășoară activități în parc.
Această măsură a fost luată și în contextul recentelor fenomene meteo extreme, în special furtuni puternice, care pot accentua pericolul reprezentat de arborii afectați.
”În Lunca Argeşului tăiem 61 de arbori uscaţi, cu risc de a se prăbuşi.
Ocolul Silvic i-a identificat şi marcat, iar Salpitflor se ocupă de tăiere şi eliberarea locului de materialul lemnos.
Din păcate, nu putem face acelaşi lucru în Pădurea Trivale deoarece legislaţia nu permite şi nu suntem nici administratorii zonei publice.”, a transmis primarul Piteștiului, Cristian Gentea.
”Rugăm cetățenii să evite zona de intervenție pe durata desfășurării lucrărilor, pentru a preveni incidente nedorite și pentru a permite desfășurarea acestora în condiții optime.
Înlăturarea arborilor compromiși este o acțiune esențială pentru menținerea unui spațiu public sigur și funcțional, în beneficiul tuturor celor care frecventează parcul”, transmit reprezentanții administrației locale în comunicatul remis presei.
Foto descriptiv. Sursă foto: Primaria Munciipiului Pitesti
Citiți, de aseemnea, pe anchetaonline.ro:
Dacă vă cade un copac în cap în Pădurea Trivale, este vina voastră!