anchetaonline.ro

E oficial! Se opresc vânzările de mașini pentru benzină și diesel! Doar cele electrice vor mai fi produse!

de | 29.06.2022 09:34 | Știri, Administrație, Național

În noaptea de marți spre miercuri, 28-29 iunie, statele membre ale Uniunii Europene au aprobat planul Comisiei Europene. Acesta este de a reduce la emisiile de CO2 la zero pentru mașinile noi, fiind obligatorii motoarele 100% lectrice. Acest lucru va începe din 2035, precizează AFP.

Propunerea a fost deja anunțată de către executivul european în luna iulie a anului 2021, și va dispune de încetarea vânzărilor de vehicule, atât pe benzină, cât și diesel. Măsura a fost luată cu scopul obiectivelor climatice până în anul 2050, informează Agerpres.

După solicitarea mai multor țări, printre care se numără Germania și Italia, aceștia au ales să ia în considerare o viitoare undă verde pentru tehnologii alternative. Un exemplu ar fi combustibilii sintetici sau motoarele hibride reîncărcabile, în cazul în care exte posibilă eliminarea totală a emisiilor de gaze cu efect de seră la vehicule.

De asemenea, miniştrii mediului din statele membre UE s-au reunit la Luxemburg pentru aprobarea prelungirii cu încă cinci ani a scutirii de obligaţii în materie de CO2. Acest lucru se aplică producătorilor de nișă sau celor care produc mai până în 10.000 de vehicule pe an, până la finaluk anului 2035. Astfel, este cunoscut faptul că această clauză face referire în special producătorilor pentru mărcile de lux, fiind și supranumită „amendamentul Ferrari”.

Aceasta constitue o mare provocare pentru industria noastră de automobile”, a precizat Agnes Pannier-Runacher, ministrul Franței pentru tranziţie ecologicăcare a prezidat întâlnirea de marţi. „Permite o tranziţie planificată şi însoţită”, a adăugat, de asemenea, ministrul.

 

Sursa Foto Promotor.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

“Incendiu într-un metrou cu 300 de pasageri” – Vezi cu ce s-au confruntat pompierii!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Germania