(VIDEO) Echipa de robotică de la Zinca Golescu s-a calificat la mondiale!

de | 05.03.2023 17:58 | Știri, După locație, După subiect, Importante, Județean, Lifestyle, Pitești

(VIDEO) Echipa de robotică de la Zinca Golescu s-a calificat la mondiale!

TehnoZ, echipa de robotică de la Colegiul Național Zinca Golescu, din Pitești, a reușit să se califice la mondiale în cadrul celei mai mari competiții de robotică pentru liceeni, din România, „First Tech Challenge”, care s-a desfășurat între 3-5 martie la Sala Polivalentă, din București.

Duminică, ultima zi a campionatului, a fost extrem de importantă pentru elevii de la Zinca Golescu, care au plasat echipa școlii pe locul al doilea după meciurile de calificare.

echipa robotica zinca 3 - (VIDEO) Echipa de robotică de la Zinca Golescu s-a calificat la mondiale!

Foto Facebook

Un sezon interesant cu multă muncă, emoții puternice, speranțe, bucurii, împliniri, pe alocuri și dezamăgiri în care echipa noastră a reușit sa câștige toate meciurile din concurs.
TehnoZ, o echipă puternică caracterizată de profesionalism, reușește să rămână în continuare printre cele mai bune echipe din țară”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Zinca Golescu.

echipa robotica zinca 1 - (VIDEO) Echipa de robotică de la Zinca Golescu s-a calificat la mondiale!

Foto Facebook

80 de echipe de la licee din toată țara și una din Muntenegru s-au luptat, în cadrul acestei ediții, pentru a obține titlul de campioni naționali la robotică. Cele trei echipe câștigătoare, printre care se numără și cea din Pitești, vor participa la Mondialele din Houston, SUA.

Campionatul First Tech Challenge se organizează din anul 2016, cu ajutorul asociației Nație prin Educație, potrivit Agerpres. Este un program dedicat tinerilor care sunt pasionați de știință, tehnologie, matematică și inginerie.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Pitești | TehnoZ

Ultimele articole