anchetaonline.ro

Eclipsă de Soare astăzi – în mijlocul zilei!

de | 25.10.2022 09:17 | Știri, Eveniment, Județean

Astăzi, marți, 25 octombrie, are loc o eclipsă parțială de Soare, parțială vizibilă din Europa, vest și sudul Asiei și nord-estul Africii, conform Mediafax. De asemenea, ea va fi vizibilă din toată România și este ultimul eveniment de acest fel în acest an.

Astfel, Soarelui va fi acoperit între 33 și 44%. Zonele în care acoperirea va fi mai mare se află în nord-estul țării, cu acoperire de 44%, notează Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

De asemenea, eclipsa va începe la momente diferite, ea fiind cel mai devreme în nord-vestul țării, la ora 12:20, iar cel mai târziu în sud-est, la ora 12:28.

Pentru București, maximul de acoperire va fi la ora 13:38, cu o acoperire de 38%, restul țării va fi o diferență de cel mult 10 minute.

Următoarea eclipsă parțială de soare va vizibilă din România va avea loc în 2027.

 

Foto stiridecluj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Astăzi se oprește curentul în Argeș!

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: