Educație pentru schimbările climatice. O nouă materie opțională pentru elevi!

de | 26.03.2023 19:55 | Lifestyle, Național, Știri

Elevii din clasele a VII-a și a VIII-a sunt vizați. Ministerul Educației a anunțat că a fost aprobată programa școlară pentru disciplina opțională ”Educație pentru schimbările climatice”.

Ministerul Educației, a anunțat, săptămâna aceasta, că a fost aprobată programa școlară pentru disciplina opțională ”Educație pentru schimbările climatice”, adresată elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a. ”Este o certitudine faptul că schimbările climatice sunt consecința comportamentului nostru. Copiii au nevoie să înțeleagă cauzele și impactul acestor schimbări și, în aceeași măsură, să cunoască soluții pentru combaterea lor. La elaborarea programei au fost avute în vedere rapoartele privind schimbările climatice și dezvoltarea durabilă”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Astfel, potrivit sursei citate, elevii vor dobândi, la clasă, competențe precum: identificarea unor fenomene și a unor procese privind schimbările climatice, descrierea unor fenomene întâlnite în natură, formularea unor ipoteze cu privire la cauzele schimbărilor climatice. Competențele dobândite vor putea fi aplicate în timpul activităților practice organizate în cadrul Programului național ”Săptămâna verde”.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Educației

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

265 de milioane de euro. Ghidul solicitantului pentru ”Schema de granturi PNRAS runda a II-a”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole