anchetaonline.ro

Şofer teribilist, amendat de polițiști pe autostrada A1

de | 26.03.2023 19:21 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi – Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat astăzi, 26 martie, în jurul orei 14:00, un bărbat de 25 de ani, din Craiova, județul Dolj, care conducea un autoturism, cu viteză peste limita legală.

Aparatul RADAR a indicat viteza de 183 de km/h, în zonă în care limita legală este de 130 km/h.

Bărbatul a primit o amendă în valoare de 1.305 lei și a rămas și fără permis de conducere timp de 90 de zile.

Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare”, precizează reprezentanții IPJ Argeș într-un comunicat de presă.

polițist poliția

Recomandări pentru deplasări, în condiții de siguranță, pe autostradă:

Polițiștii rutieri amintesc cu această ocazie faptul că, pe autostrăzi, este interzisă circulația:

  • pietonilor,
  • a vehiculelor cu tracțiune animală,
  • a vehiculelor trase sau împinse cu mâna,
  • a bicicletelor și mopedelor,
  • a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite fără autorizație specială de transport eliberată conform prevederilor legale,
  • a tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.

Totodată, la intrarea și ieșirea de pe sectorul de autostradă, trebuie respectată semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere, sporind atenția și micșorând viteza de deplasare conform acestora.

Atunci când pătrundeți pe autostradă folosind banda de intrare (accelerare), trebuie să cedați trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii și să nu stânjeniți, în niciun fel, circulația acestora.

Este interzis să circulați, opriți sau staționați autovehiculele pe banda de urgență, cu excepția cazurilor justificate.

În circulația pe autostrăzi, conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire.

autostrada

Când circulația se desfășoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare, existând obligația de a reveni pe prima bandă, ori de câte ori acest lucru este posibil.

Dacă doriți să schimbați banda de deplasare, este necesar să semnalizați intenția dumneavoastră și să vă asigurați din timp, că din spate nu circulă alte autovehicule.

Important de menționat este și faptul că ieșirea de pe autostradă se poate face numai prin locurile destinate acestui scop. În cazul în care nu v-ați încadrat corespunzător pentru a părăsi în condiții de siguranță autostrada, este obligatoriu să conduceți până la următoarea ieșire.

Polițiștii le mai recomandă șoferilor să ia pauze periodic, mai ales la drum lung sau când se simt obosiți,

 

Foto: IPJ Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada A1