Încă din cele mai vechi timpuri, s-a observat că expunerea la aerosolii de sare este vindecatoare. Inhalarea aerosolilor tratează o serie largă de afecțiuni respiratorii, dar și probleme produse de stres, precum tulburarile de somn sau anxietatea.
Salinele sunt considerate cele mai purificate spații, în care oricine poate petrece timp, indiferent de vârstă. Proprietățile curative ale sării transformă salinele în locul ideal pentru haloterapie, termenul utilizat pentru descrierea terapiei cu aerosoli salini.
Prin haloterapie puteți benefia de efectele avantajoase ale aerosolilor salini asupra organismului. Astfel, vă puteți bucura de avantajele unei forme alternative de tratament, care implica inhalarea aerosolilor.
Această terapie a avut rezultate dovedite în tratarea sau ameliorarea simptomelor specifice diverselor tipuri de afecțiuni: astm, bronșită cronică, alergii. În plus, haloterapia este considerată o alternativă eficientă de tratament pe care subiecții o pot aborda atunci când se confruntă cu depresia sau anxietatea.
Mai mult decât atât, ultimele studii efectuate au dezvaluit faptul că haloterapia poate trata și diverse afecțiuni ale pielii: psoriazis, eczeme, acnee.
Originile utilizării haloterapiei ca formă alternativă de tratament datează din Antichitate, însă potențialele sale beneficii au fost analizate mai amănunțit de specialiști în ultimii ani.
Beneficiile haloterapiei pentru organism:
– Efecte benefice asupra sistemului respirator
Sarea are capacitatea de a reduce iritațiile, de a calma tusea și de a elimina secrețiile de la nivelul căilor aeriene. În plus, rezistența tractului respirator la boli este sporită prin haloterapie.
– Efecte avantajoase asupra sistemului imunitar
Aerosolii salini contribuie la îmbunătățirea imunității organismului, întrucât asigură buna oxigenare a plămânilor și contribuie la producerea dilatațiilor necesare la nivelul bronhiilor.
– Generatoare de ioni negativi
Aceștia au capacitatea de a distruge bacteriile sau de a diminua efectele negative ale acestora asupra organismului.
– Îmbunatatirea calității somnului
Haloterapia contribuie la diminuarea filierei aerodigestive superioare, acest lucru fiind avantajos în special în cazul persoanelor care sforăie. Aceasta conduce la diminuarea edemului inflamator și, prin urmare, îmbunătățeste calitatea somnului.
Principalele afecțiuni care pot fi tratate prin haloterapie sunt următoarele:
- astmul bronsic,
- laringita,
- bronșita,
- pneumonia,
- dermatita,
- psoriazisul,
- eczemele,
- acneea,
- stresul,
- depresia,
- anxietatea,
- insomniile.
Important de menționat faptul că Haloterapia nu este recomandată în cazul persoanelor care se confruntă cu tumori maligne, tuberculoză, abces pulmonar sau hemoragii de orice tip.
De la 1 iulie, prima salină din Argeș și-a deschis porțile, așa că această oază de sănătate este foarte aproape, fiind situată în Pitești, pe str. Turda, nr. 6, pe colț cu str. Banatului, în spatele Judecătoriei Pitești.
Întreaga încăpere este placată cu blocuri de sare cu o grosime medie de 30cm, aduse chiar de la salina din Slănic Prahova. Bulgării de sare folosiți sunt neprelucrați, așadar cristalele de sare sunt active, și nu sunt contaminate de toxine sau poluare.
Aerul este bogat în aerosoli salini, ioni negativi și minerale. Prin acțiunea sării, aerul se autopurifică și are calități dezinfectante, antioxidante și detoxifiante. În salină încărcătura microbiană este de 10 ori mai scăzuta decât cea din afara ei.
Concentrația de aerosoli salini ajunge la 20 mg/m3, fiind mult mai mare decât cea din salinele naturale, așa că timpul necesar unei ședințe se scurtează considerabil. În loc de 4 ore, este suficient să petreci doar 45 de minute în încăperea căptușită cu blocuri de sare.
În interior se află și o fântână arteziană care umidifică aerul, dar contribuie și la crearea unei atmosfere reconfortante.
Programul de funcționare al Salinei Argeș este de luni până vineri în intervalul 9.00 – 19.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 15.00.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: