Electroargeş încearcă să facă rost de capital vânzând acţiuni noi de 5 milioane euro

de | 09.02.2024 07:30 | Din ediția tipărită, Curtea de Argeș, Economic, Importante

De când nemţii de la Kärcher şi-au construit propria fabrică la Curtea de Argeş şi au renunţat la contractul cu Electroargeş, producătorul român de electrocasnice traversează o perioadă extrem de dificilă. De altfel, cifrele vorbesc de la sine şi, pentru prima dată după mulţi ani, începând cu 1 ianuarie 2024 Electroargeş Curtea de Argeş nu mai face parte din lista marilor contribuabili.

Electroargeş este de patru ani pe pierdere, iar cifra de afaceri a companiei a scăzut dramatic, de la 60 de milioane lei la doar 15 milioane lei în 2022. Pentru investiţii, pentru continuarea afacerii este nevoie, însă, de bani, iar conducerea societăţii a decis să facă rost de fonduri printr-o majorare a capitalului social al Electroargeş. La începutul săptămânii trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat operaţiunea prin care se vor vinde 50.150.000 acţiuni la un preţ de subscriere de 0,10 lei per acţiune.

Acţionarii Electroargeş au prioritate la cumpărare

Operaţiune de majorare a capitalului social al Electroargeş care se va desfăşura în două etape: în Etapa I, care se derulează în perioada 5 februarie – 6 martie 2024, vor putea subscrie doar acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor, iar în Etapa a II-a, ce va avea loc între 8 şi 12 martie, vor putea fi ofertate acţiunile nou emise care au rămas nesubscrise după prima etapă.

Potrivit anunţului făcut de conducerea companiei argeşene la Bursa de Valori Bucureşti, în Etapa I numărul acţiunilor nou emise care pot fi subscrise de un acţionar îndreptăţit se calculează prin înmulţirea numărului de drepturi de preferinţă deţinute cu rata de subscriere de 0,71884543.

Potrivit reprezentanţilor companiei, eforturile Electroargeş SA sunt concentrate pe extinderea gamei de produse, punerea în fabricaţie de noi repere injectate din mase plastice şi subansamble, repere imprimate prin tehnologia „hot stamping”, subansamble uşi pentru maşini de spălat. Produsele realizate sunt livrate atât pe piaţa externă, cât şi pe cea internă, principalele pieţe de desfacere fiind Germania, Slovacia şi Franţa.

În ultimul an, strategia de investiţii a societăţii s-a concentrat pe dezvoltarea şi îmbunătăţirea activităţilor şi capacităţilor de creştere, prin achiziţioanrea de noi utilaje, echipamente, instalaţii şi aplicaţii software, precum şi prin amenajarea de laboratoare cu cerinţe tehnice speciale. Astfel, programul de investiţii pe 2023 a cuprins achiziţii în valoare totală de peste 2 milioane de euro.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cele mai mari 64 de firme din Argeş pe noua listă a marilor contribuabili

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bursa de Valori Bucureşti. | Curtea de Argeş | Electroargeş

Ultimele articole