Elevii din Argeș, pompieri pentru o zi

de | 15.05.2022 14:10 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Eveniment inedit, desfășurat sâmbătă, 14 mai, pe stadionul „Aripi” din Pitești. Au avut loc etapele judeţene ale concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeș, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeș, Consiliului Judeţean Argeș și al voluntarilor din cadrul programului „Salvator din Pasiune”.

pompier-pentru-o-zi (1)

Foto: ISU Argeș

12 echipaje ale copiilor de gimnaziu și liceu au participat la concursurile cu tematică de protecție civilă- faza județeană. Elevii au parcurs mai multe probe, care le-au pus la încercare cunoștințele, forțele şi în­de­­­mâ­narea în pro­be teo­re­tice şi practic-apli­cative atractive. Acestea au drept obiectiv dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, dar și promovarea comportamentelor adecvate în anumite situații de risc.

pompier-pentru-o-zi (3)

Foto ISU Argeș

Participanții au parcurs trei probe. Prima dintre acestea a fost cea teoretică, elevii răspunzând la un chestionar cu 15 întrebări din domeniul protecției publice. Celalalte două probe au fost practice: transportul asistat al unei victime așezată pe targă, pe o distanţă de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contminat, pentru competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi pistă cu obstacole, alături de ştafeta de 400 m cu obstacole, în cadrul concursului „Prietenii pompierilor”.

pompier-pentru-o-zi (2)

Foto ISU Argeș

Diplomele şi celelalte premii, puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Argeș pentru câştigătorii acestor competiţii, au fost înmânate câștigătorilor de către reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, după cum urmează:

1. Concursul cercurilor tehnico aplicative „Prietenii pompierilor ”:
Clasament general:
I. Şcoala Gimnazială „I.C. Lăzărescu” Țițești;
II. Şcoala Gimnazială Băiculești;
III. Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Pitești;

2. Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa ”:
Clasament gimnaziu:
I. Clubul Copiilor Curtea de Argeș;
II. Şcoala Gimnazială Albești de Argeș;
III. Şcoala Gimnazială „I.C. Lăzărescu” Țițești;

Clasament liceu:
I. Liceul „Ion Barbu” cercul de elevi nr. I;
II. Liceul „Dimitrie Dima” Pitești;
III. Liceul „Ion Barbu” cercul de elevi nr. II;

Felicitări copiilor, dar și cadrelor didactice care i-au îndrumat!”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul Şcolar Judeţean | ISU