Elevii vor recupera zilele libere! Informare de la Ministerul Educației

de | 05.01.2023 11:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Ministerul Educației anunță că noile zile libere, acordate în anul 2023, vor fi recuperate de către elevi și profesori.

În acest sens, a fost trimisă o circulară unităților de învățământ, specificându-se că orele vor putea fi recuperate înainte sau după datele în cauză.

Amintim că la finalul anului 2022, Guvernul a aprobat acordarea a trei zile libere pentru salariații de la stat (23 ianuarie, 2 iunie și 14 august), prin urmare și pentru personalul din învățământul școlar.

Dintre aceste zile, două vor fi în perioada orelor elevilor, astfel atât ei, cât și profesorii vor fi nevoiți să recupereze zilele respective.

Școlile vor actualiza orarul pentru recuperarea acestora, iar părinții și elevii vor fi înștiințați cu privire la acest lucru.

Având în vedere că, prin HG nr. 1555/ 28.12.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1267/ 29.12.2022, pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere, vă comunicăm că aveți obligația să actualizați programul de funcționare/orarul unității, în vederea recuperării acestora. Menționam că activitățile didactice aferente zilelor de 23 ianuarie și 2 iunie se pot programa și anterior acestor date. Modificările de program vor fi comunicate personalului, elevilor și părinților, respectiv reprezentanților legali ai acestora. Inspectoratele școlare județene/ISMB vor monitoriza realizarea programului de recuperare și respectarea acestuia”, transmite Ministerul Educației.

Foto Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Zile libere în 2023! Când va pica prima zi de Crăciun

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: