Eminescu a fost omagiat la Curtea de Argeș!

de | 17.06.2022 08:39 | Știri, Cultură, Județean

În decursul zilei de miercuri, Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat o slujbă de pomenire pentru poetul Mihai Eminescu. Evenimentul a avut loc în fața Centrului de Cultură și Arte „George Topârceanu” din municipiul Curtea de Argeș, acolo unde se află un bust al poetului.
De asemenea, evenimentul cultural a continuat în sala mare a Centrului de Cultură și de Arte „George Topârceanu. Acolo a avut loc sărbătorirea zilei Revistei „Curtea de la Argeș”, unde într-o întâlnire tradiționala, colaboratorii dar și prietenii din țară și din străinătate au fost prezenți.

Printre numărul impresionant de oameni care au participat la manifestare, a participat și marele compozitor Eugen Doga, iar acțiunea s-a plasat şi sub semnul Podului de Reviste iniţiat în toamna anului 2011, la Chişinău. Chiriarhul Eparhiei a dorit să spună câteva cuvinte și despre poetul Mihai Eminescu:

Trebuie să ai curaj să te apropii de acest colos al științei și să intri în tainele culturii și a vieții lui atât de zbuciumată, care a plecat în frumusețea lumii nevăzute, la numai 39 de ani, asemenea lui Neagoe Basarab, sfântul isihast și Blaise Pascal, savantul mistic.
Să ne întoarcem mereu la Eminescu!”

Prin această ocazie, Ierarhul a ales să îi acorde maestrului Eugen Doga distincția eparhială „Sfântul Neagoe Vodă Basarab” pentru activitatea s-a din domeniul muzicii .

Astfel, atmosfera muzicală a fost întreținută de către mai mulți muzicieni ai Filarmonicii Piteşti, conduşi de concertmaestrul Mădălin Sandu. Aceștia au interpretat două compoziţii ale lui Eugen Doga – Gramofon şi Dulcea şi tandra mea fiară.
De asemenea, cantautorul Viorel Burlacu a susținut mai multe momente artistice alături de actorul Nicolae Jelescu.

Sursa Foto Arhiepiscopia Argesului si Muscelului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

( VIDEO ) Defecțiune în timpul unui transport agabaritic pe DN 73C!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: