MAE a emis o alertă de călătorie pentru Islanda

de | 20.12.2023 14:56 | Eveniment, Național

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis astăzi, 20 decembrie, o atenţionare de călătorie pentru Islanda, unde a fost instituită starea de urgenţă din cauza erupţiei vulcanice.

Astfel, reprezentanții MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Islanda că Departamentul de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez a declarat stare de urgență din cauza erupției vulcanice în zona Sundhnjúkagígar, la aproximativ 4 km nord-est de nord de orașul Grindavík. Oamenii sunt sfătuiţi să nu se deplaseze în zonă.

Cetățenii care au nevoie de asistență pot contacta numărul unic de urgență „112”. Pentru informații suplimentare pot contacta linia de asistență a Crucii Roșii: 1717.

De asemenea, românii pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +45 39 40 71 77.

Totodată, cei care se confruntă cu o situație dificilă au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei și Islanda: +45 27 35 55 37.

Potrivit MAE, sfaturile și instrucțiunile autorităților islandeze (în limba engleză) pot fi găsite pe site-ul Departamentului de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez (https://www.almannavarnir.is/) al Oficiului Meteorologic al Islandei (https://en.vedur.is/).

De asemenea, acestea sunt disponibile și pe https://safetravel.is/.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților islandeze și să consulte paginile de Internet:

Românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție și aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu victime la Țițești! Implicate două autoturisme

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole