”Este nevoie de măsuri pentru a crește ritmul de soluționare a dosarelor de pensii pentru românii care au lucrat în Spania”

de | 27.11.2023 20:03 | Național, Politic

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a subliniat, în cadrul discuției avute cu Yolanda Díaz Pérez, vicepremier și ministru al Muncii și Economiei Sociale din Spania, faptul că este nevoie de măsuri pentru a crește ritmul de soluționare a dosarelor de pensii pentru românii care au lucrat în Spania. Totodată, Simona Bucura-Oprescu a mai precizat că a discutat și despre posibilitatea ca românii rezidenți în Spania să poată obține dublă cetățenie.

”Am avut astăzi, în contextul reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor pentru muncă, ocupare și politici sociale, o întâlnire cu doamna Yolanda Díaz Pérez, vicepremier și ministru al Muncii și Economiei Sociale din Spania.

Am evaluat stadiul de implementare a Memorandumului care facilitează colaborarea între România și Spania în domeniul ocupării forței de muncă și al Inspecției Muncii.

Am subliniat faptul că este nevoie de măsuri pentru a crește ritmul de soluționare a dosarelor de pensii pentru românii care au lucrat în Spania.

Totodată, am discutat despre drepturile cetățenilor români care muncesc în Spania, precum și despre posibilitatea ca românii rezidenți în Spania să poată obține dublă cetățenie.

De asemenea, am reiterat faptul că România susține concluziile Manifestului de la San Sebastian adoptat la mijlocul lunii noiembrie în cadrul președinției spaniole a Consiliului Europei. În acest sens, vom încuraja în continuare creșterea economiei sociale, un sector care generează locuri de muncă de calitate, precum și beneficii sociale mai mari”, a scris Simona Bucura-Oprescu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Astăzi a fost deschis circulației podul care face legătura între județele Argeș și Brașov

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu