Este obligatoriu montarea repartitoarelor de costuri? Termo Calor Confort lămurește situația!

de | 13.11.2023 15:45 | Pitești, Administrație

Cei de la Termo Calor Confort vin cu unele lămuriri referitoare la OUG nr. 130/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică. Potrivit comunicatului transmis, pentru condominiile cu distribuţie verticală a agentului termic este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică.

”Având în vedere discuțiile purtate în această perioadă, cu privire la obligativitatea montării repartitoarelor de costuri, TERMO CALOR CONFORT S.A. aduce la cunoștință faptul că, pentru condominiile cu distribuţie verticală a agentului termic este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, respectiv a repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit, în condiţiile în care există realizat la nivel de condominiu un sistem de echilibrare hidraulică a instalaţiei de încălzire.

Echilibrarea hidraulică a instalației de încălzire, presupune montarea la baza coloanelor de încălzire, în subsolul tehnic al blocului, a unor regulatoare automate care mențin diferența de presiune constantă între turul și returul instalației de încălzire pentru distribuirea uniformă a agentului termic.

Toate etapele privind echilibarea hidraulică, proiectare, achiziția echipamentelor și montarea acestora sunt responsabilitatea asociațiilor de proprietari”, se arată în comunicatul transmis.

Sursă foto: Termo Calor Confort.

Citiți, de aseemnea, pe anchetaonline.ro:

Paul Anghel: ”Verificați cu atenție eticheta produselor de post”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Termo Calor Confort