Eurovision 2023: Theodor Andrei, cu piesa ”D.G.T. (Off and on)” va reprezenta România la  Liverpool

de | 12.02.2023 09:15 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Publicul a decis: Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision Song Contest, organizat la Liverpool, Marea Britanie. Câștigătorul selecției naționale a fost ales, sâmbătă seară, exclusiv prin votul publicului.

Evenimentul de sâmbătă seară a avut loc în studioul Pangrati al Televiziunii Române şi a fost transmis în direct pe canalele TVR 1, TVR Internaţional, TVR+ și pe conturile din rețelele de socializare al TVR. În total la selecția națională din 11 februarie 2023 au fost exprimate telefonic și online peste 36.500 de voturi.

Sursă foto: Facebook TVR

Cine este Theodor Andre? ”Reprezentantul României la Eurovision 2023 are 19 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor.  A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”. De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022. Este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) și concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020)”, potrivit TVR.

Poți asculta melodia aici.

România va intra în concurs pe 11 mai 2023

Eurovision Song Contest 2023 se va desfăşura în Marea Britanie, la Liverpool Arena, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai 2022. România va intra în concurs joi, 11 mai, în prima parte din a doua semifinală, potrivit sursei citate. Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice. Eurovision 2023 este a 67-a ediție a competiției muzicale.Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Sursă foto: Facebook TVR. Sursă video: YouTube TVR

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un oraș din România a devenit independent energetic!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Eurovision | Marea Britanie | Paula Seling | Vocea României

Ultimele articole