Un oraș din România a devenit independent energetic!

de | 10.02.2023 18:50 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Un oraș din România a devenit independent energetic!

Un oraș din România a devenit independent energetic, fiind prima localitate din țara noastră care își va asigura integral energia electrică necesară iluminatului stradal, clădirii primăriei, școlilor și serviciilor aferente administrației locale.

Este vorba de Ocna Mureș, din județul Alba, unde a fost construit un parc fotovoltaic, care va asigura consumul pe care localitatea îl are.

Potrivit reprezentanților administrației publice, Primăria Ocna Mureș va economisi până la două milioane de lei pe an.

Investiția a fost de 550.000 de euro, produce undeva la 500 de kilowați pe oră. Finanțatorul alocă bani doar pentru consumul propriu al orașului, nu pentru a face comerț sau a vinde curent și sper să ne acoperim în totalitate consumul de energie electrică din oraș”, a declarat Silviu Vinţeler, primar Ocna Mureș, potrivit Antena 3.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul fondurilor norvegiene, iar sistemul fotovoltaic va fi pus în funcțiune, cel mai probabil, spre finalul acestui an.

Foto Ocnamures info

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

România promovată la Milano și la Tel Aviv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole