Evazioniștii pot scăpa de închisoare! Legea a fost promulgată

de | 21.07.2022 08:50 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca evazioniștii să achite prejudiciul adus statului, dacă doresc să scape de închisoare.

Mai mult, dacă plătesc mai mult decât suma prevăzută, aceștia pot să scape și de amenzi.

Însă, legea nu se aplică în orice caz, pentru orice evazionist, ci pentru cazurile în care evaziunea nu depășește 100.000 de euro.

Cei care sunt responsabili pentru astfel de fapte, fac închisoare de la 3 la 10 ani. Dacă vorbim despre o asociere cu scopul de a comite evaziune fiscală, pedepsele cresc până la 15 ani de închisoare. În plus, vinovații primesc și o amendă usturătoare și li se interzic anumite drepturi.

Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 8 ani şi interzicerea unor drepturi, sau cu amendă, următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale: a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile; b) omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; c) evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale sau evidenţierea altor operaţiuni fictive; d) alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau alte mijloace de stocare a datelor; e) executarea de evidenţe contabile duble, folosind înscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor; f) sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă sau declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate; g) substituirea, degradarea sau înstrăinarea de către debitor ori de către terţe persoane a bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală şi ale Codului de procedură penală”, se arată în lege.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PERCHEZIȚII DGA în Argeș! Un polițist a suflat în fiolă în locul șoferului beat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis

Ultimele articole