Nu rataţi evenimentul săptămânii! Tradiţii, folclor şi gastronomie autentică la „GospodarEşti” – Târg la Miceşti

de | 08.05.2024 20:00 | Rural, Eveniment, Lifestyle

■ Nu rataţi evenimentul săptămânii! Tradiţii, folclor şi gastronomie autentică la „GospodarEşti” – Târg la Miceşti

Vreţi să petreceţi un sfârşit de săptămână în stil autentic argeşean, în care să vă bucuraţi de frumoasele cântece şi dansuri populare născute pe meleagurile judeţului şi în care să descoperiţi delicioasele produse tradiţionale născocite de mintea neobosită a gospodarului argeşean? Vă propunem ca destinaţie de weekend un eveniment organizat în premieră – „GospodarEşti” – Târg la Miceşti.

Localitatea Miceşti îmbracă straie de sărbătoare duminică, 12 mai. Începând cu ora 13, argeşenii sunt aşteptaţi în locația Vulcanizare – Service Oprescu, la doar zece minute cu maşina de Piteşti, pe Calea Câmpulung nr. 74C (pe partea stângă a DN 73), acolo unde are loc „GospodarEşti”, eveniment ce urmărește atragerea cetățenilor din Micești și din împrejurimi către cunoașterea producătorilor locali și achiziționarea de produse tradiționale, gustoase și sănătoase.

Manifestarea aflată la prima ediţie va avea în centrul atenţiei produsele realizate cu trudă de gospodarii din comuna Miceşti – producători locali, meșteri și artizani. Oaspeţii vor avea parte de un adevărat festin gastronomic, cu brânzeturi, pastramă şi mezeluri preparate după reţete moştenite din moşi-strămoşi, dulcețuri sau deserturi tradiționale, zacuscă, murături, produse de panificaţie şi patiserie de casă, toate stropite cu licori pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile, de la sucuri naturale la vin şi ţuică.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere în cadrul standurilor îndeletniciri străvechi ale satelor din Miceşti, pe care localnicii le păstrează cu sfinţenie în lada de zestre cu tradiţii, şi vor putea achiziţiona produse realizate cu îndemânare și efort de meșterii, artizanii și antreprenorii locali.

Pentru cei mici, organizatorii au pregătit numeroase surprize. Astfel, în cadrul târgului va exista o zonă de distracţie pentru copii, cu tobogane gonflabile, vată pe băţ, îngheţată la cornet şi câte şi mai câte.

Atmosfera de petrecere câmpenească va fi menţinută pe parcursul zilei de ansambluri, coruri şi solişti locali şi, în plus, participanţii la Târgul Gospodarilor din Miceşti vor putea asculta recitalul extraordinar al uneia dintre cele mai îndrăgite vedete ale cântecului popular românesc, cunoscutul interpret Ionuţ Dolănescu. De asemenea, violonistul Virgil Iordache și numeroși alți soliști talentați locali și din județ s-au alăturat gospodarilor din Micești pentru târgul tradițional ce urmează să aibă loc duminică, 12 mai.

Intrarea la eveniment este gratuită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

A început numărătoare inversă. Argeșul devine capitala motorsportului românesc!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Micești

Ultimele articole