Noi evenimente anunțate de Centrul Cultural Pitești

de | 30.06.2024 22:07 | Pitești, Cultură

  • Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.
Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 1-6 iulie 2024, noi evenimente cultural-educative.
Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
LUNI
✅ Lansarea cărții de poezie „Cleopatra”, de Daniela Voiculescu, eveniment editorial care va avea loc luni, 1 iulie, de la ora 16:00, în Sala „Ars Nova” de la Casa Cărții.
MARȚI
✅ Dublă lansare de carte – volumul „Opțiuni de cronicar”, semnat de Nicolae Oprea, și volumul „Clasicii noștri. Contribuții la viața și opera lui Vladimir Streinu”, autor Jean Dumitrașcu. Evenimentul editorial, care se înscrie în proiectul „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe prof. univ. dr. Nicolae Oprea, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Pitești, va avea loc marți, 2 iulie, de la ora 15:00, în Sala „Ars Nova” de la Casa Cărții.
✅ Conferința cu tema „Alchimiștii – în căutarea aurului și a nemuririi”, în cadrul proiectului „Culisele istoriei – Societăți secrete și mari inițiați”, susținut de directorul Direcției Județene pentru Cultură Argeș, scriitorul Cristian Cocea, eveniment care va avea loc marți, 2 iulie, de la ora 17:00, în Sala „Ars Nova” de la Casa Cărții.
MIERCURI
✅ Dezbaterea interactivă cu tema „Lecturi de vacanță”, în cadrul proiectului cultural „Hrană pentru Suflet”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, având invitați elevi de gimnaziu din Pitești, eveniment care va avea loc miercuri, 3 iulie, de la ora 13:00, în Sala „Ars Nova” de la Casa Cărții.
✅ Prelegerea cu tema „Consilierea psihologică a pacienților în general și a pacienților oncologici în special”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Omul între Breaking News și Armonia Sufletului”, susținut de psihologul-clinician Carmen Violeta Popa, eveniment care se va desfășura miercuri, 3 iulie, de la ora 17:30, în Sala „Ars Nova” de la Casa Cărții.
JOI
✅ Dialogul cu tema „Mirajul poeziei și critica literară”, în cadrul proiectului „Invitați la <Cafeneaua literară>”, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei de cultură „Cafeneaua literară”, avându-l invitat pe poetul și criticul literar Marian Barbu, eveniment care se va desfășura joi, 4 iulie, de la ora 12:00, în Sala „Ars Nova” de la Casa Cărții.
✅ Dialogul cu tema „America – adevăr sau provocare…”, în cadrul proiectului „La Vama Vremii”, coordonat de scriitorul și publicistul Nicolae Badiu, avându-l invitat pe Marian Nicolescu, eveniment care va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 16:00, în Sala „Ars Nova” de la Casa Cărții.
✅ Lansarea volumului de proză „Inima care scrie”, de Adrian Georgescu, în cadrul proiectului „Confluențe literare”, coordonat de profesoara și scriitoarea Allora Albulescu, joi, 4 iulie, de la ora 17:00, în Sala „Ars Nova” de la Casa Cărții. Evenimentul se desfășoară sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”, președinte Allora Albulescu.
VINERI
✅ Lansarea volumului de versuri „În numele poemului”, de Magda Grigore, eveniment editorial în cadrul proiectului „Confluențe literare”, coordonat de profesoara și scriitoarea Allora Albulescu, vineri, 5 iulie, de la ora 12:00, în Sala „Ars Nova” de la Casa Cărții. Evenimentul se desfășoară sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”, președinte Allora Albulescu.
SÂMBĂTĂ
✅ Spectacolul muzical-coregrafic „Hello, Summer!”, sâmbătă, 6 iulie, de la ora 12:00, în Parcul „Lunca Argeșului”. Evenimentul va fi susținut de copii și tineri care urmează cursul de dans sportiv și de societate (coordonator – coregraful și arbitrul internațional Alfred Schieb) și cursul de chitară (coordonator Andrei Bulf) la Centrul Cultural Pitești.

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Doi tineri soliști argeșeni de excepție au evoluat acasă, pe scena Filarmonicii Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Centrul Cultural Pitești | Lunca Argeșului | Pitești

Ultimele articole