Evenimente noi anunțate de Centrul Cultural Pitești în perioada 16-20 octombrie

de | 15.10.2023 22:00 | Pitești, Cultură

  • Evenimente noi la Pitești!

Reprezentanții Centrului Cultural Pitești organizează, în perioada 16-20 octombrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală. Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.

centrul cultural Pitesti
Lista evenimentelororganizate de Centrul Cultural Pitești :
LUNI, 16 octombrie
  • Prelegerea cu tema „Conflictele arabo-israeliene”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc luni, 16 octombrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „20 de Ani de la Adoptarea Convenției pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial de către UNESCO”, eveniment coordonat de promotorul cultural, ec. Valentina Alina Din, avându-i invitați pe Costinela Matache, realizator tv și colecționar de costume populare autentice românești, pe Mihai Floarea, profesor de limba și literatura română, redactor al Revistei de lingvistică și cultură românească București, și pe artistul plastic Daniela Moraru, muzeograf la Muzeul „Paul Constantinescu” din Ploiești, luni, 16 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

MARȚI, 17 octombrie

  • Recital liric cu titlul „Un veșnic ieri, un azi etern și un mâine infinit”, în cadrul proiectului „Întâlniri Culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu, avându-l invitat pe interpretul de folclor Ion Crețeanu, eveniment care va avea loc marți, 17 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Daruri din suflet”, coordonată de artistul plastic și promotorul cultural Mihaela Viorela Martin, având-o invitată pe artistul plastic Cornelia Maria Dinu, eveniment care va avea loc marți, 17 octombrie, de la ora 17,30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

MIERCURI, 18 octombrie

  • Prelegerea cu tema „Tudor Teodorescu-Braniște (1899-1969)”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, miercuri, 18 octombrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Iulia Hașdeu și copilăria”, coordonată de poeta și profesoara de limba și literatura română Monica Mihaela Minescu, având-o invitată pe conf. univ. dr. Crina Decusară Bocșan, președintele Asociației Culturale UNESCO „Iulia Hașdeu” din București, eveniment care se va desfășura miercuri, 18 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

JOI, 19 octombrie

  • Prelegerea cu tema “State-gangster”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Biografii de excepție”, coordonat de muzeograful, scriitorul, dr. în istorie Octavian Dărmănescu, joi, 19 octombrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Paradoxul intelectualilor”, în cadrul proiectului „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de psihologul, sociologul, scriitorul și jurnalistul George Smeoreanu, joi, 19 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești

Ultimele articole