Dacă își exercită abuziv dreptul de veto. Marcel Ciolacu: ”Vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție”

de | 15.09.2023 11:54 | Național, Administrație

Astăzi, premierul Marcel Ciolacu a precizat că România a îndeplinit toate criteriile de aderare la Schengen, dar în cazul în care Guvernul austriac va insista să-şi exercite abuziv dreptul de veto, ţara noastră va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţiei.

”Veto-ul exprimat de Austria nu ține de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie arbitrară, nejustificată. Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen. Este doar o atitudine abuzivă! România a îndeplinit toate criteriile, iar Comisia Europeană a confirmat deja acest lucru.

Drept urmare, în cazul în care Guvernul austriac va insista să-și exercite abuziv dreptul de veto, ne vom apăra și noi interesul național și vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție. Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de țara noastră”, a arătat premierul Marcel Ciolacu, potrivit informării de pe pagina de Facebook a Guvernului.

Foto descriptiv. Sursă foto: gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenționare ANM! COD GALBEN de vreme rea în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu