Explozii solare “canibale” vor lovi Pământul. Acestea pot afecta rețelele electrice

de | 19.08.2022 16:50 | Știri, Lifestyle, Național

Planeta noastră este lovită în aceste zile de o furtună solară.

Conform specialiștilor americani soarele a degajat în ziua de duminică o serie de explozii, acestea îndreptânduse în direcția Pământului, conform CBS News.

Administrația americană pentru Oceanografie și Atmosferă (NOAA) mai precizează faptul că se așteaptă ca una dintre aceste explozii numită EMC sau emisie de masă coronală, să se lovească de o altă emisie și să creeze un eveniment intitulat ECM de canibalizare.

Aceste evenimente pot genera furtuni magnetice extrem de puternice potrivit celor de la The Weather Channel.

 

solare

Specialiștii americani se așteaptă ca emisiile să lovească Pământul și astăzi, 19 august.

Trebuie menționat faptul furturile geomagnetice sunt măsurate pe o scară de la G1 la G5 iar acestea în funcție de gravitatea lor pot afecta chiar și rețelele de curent.

Un alt efect al acestor furtuni ar fi unul cu adevărat spectaculos precum Luminile Nordului care pot fi văzute în afara obișnuitului areal, la latitudini mari precum cele din Alaska sau Canada.

 

solare

În urma cu două zile astronautul NASA Bob Haine, pilot al misiunii Space X Crew 4, misiune ce a fost lansată în luna aprilie a acestui an, a transmis propriile fotografii din spațiu cu luminile nordice, imagini cu adevărat impresionante.

Sursa foto: Digi24

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, VIDEO cu impact emoțional! Bărbat jucat în picioare într-un Peco din Pitești

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole