anchetaonline.ro

Exponatul lunii iunie la Muzeul Județean Argeș

de | 31.05.2023 15:55 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

În luna iunie, Muzeul Județean Argeș prezintă publicului, în cadrul microexpoziției „Exponatul lunii”, tezaurul monetar alcătuit din denari republicani și imperiali, descoperit în așezarea geto-dacică de la Valea Cetățuia, comuna Cetățeni.

Un număr de 121 denari alcătuiesc tezaurul (eșalonați în perioada 145-13 a.Chr.), la care se adaugă două fibule din argint de schemă Latène târzie, cu arcul în formă de scut rombic.

Tezaurul monetar a fost descoperit de către arheologul Dinu V. Rosetti în campania arheologică din anul 1960.

În componența acestui tezaur, reprezentanții muzeului amintesc: o monedă pe care este reprezentat un sgrafit (PETR), o imitație geto-dacică copiată după un denar emis de magistratul P. Accoleius Lariscolus sau ultima monedă acumulată în tezaur, un denar imperial cu embleme pontificale emis de către magistratul Antistius Reginus pentru Octavian Augustus.

Persoanele interesate de această microexpoziție trebuie să știe că aceasta va fi deschisă în perioada 1-30 iunie și va putea fi vizitată de luni până duminică, între orele 9.00-19.00, la sediul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor.

 

Foto: Muzeul Județean Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Județean Argeș