Exponatul lunii la Muzeul Județean Argeș – pictura  „Sărbătoare” de Jean Neylies

de | 03.05.2023 09:38 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle

Proiectul Muzeului Județean Argeș- „Exponatul Lunii” – continuă!

muzeu - pictura

Propunerea din luna mai a muzeului este piesa din colecția Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer‒Cumpăna”,picturaSărbătoare”, realizată de artistul Jean Neylies.

Purtând amprenta unui riguros academism al școlii franceze, dar și veridicitatea realităților neconvenționale ale vieții țăranului român, lucrarea „Sărbătoare”, semnată Jean Neylies (1869-1938), aparține sfârșitului de secol XIX, perioadă în care, prin intermediul doctorului Casei Regale, Ion Mamulea, artistul de origine franceză se stabilește la București”, transmit reprezentanții Muzeului Județean Argeș.

Aceștia mai precizează faptul că pictorul Jean Neylies este cel care a ilustrat teza de doctorat și tratatele de neurologie ale celui ce urma să devină fondatorul școlii românești de neurologie, doctorul Gheorghe Marinescu.

Acestui artist îi datorăm și fresca din „Sala lui Manole”, de la Palatul Episcopal din Curtea de Argeș.”

De precizat că exponatul poate fi admirat de luni până duminică, între orele 9:00-19:00, la Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor.

Foto: Muzeul Județean Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Județean Argeș