Nu ratați „Exponatul lunii” la Muzeul Județean Argeș

de | 20.09.2023 09:03 | Cultură, Pitești

Muzeul Județean Argeș propune publicului o nouă prezentare din patrimoniul său, în cadrul proiectului „Exponatul lunii”.

Vizitatorii pot admira până la finalul acestei luni, ultima achiziție de artă a muzeului și anume lucrarea de pictură ,,Tânără romană”, semnată Leon Goldstein.

exponat la muzeu arges

„Tânără romană”, semnată Leon Goldstein, poartă amprenta școlii moderne românești de pictură, această lucrare participând la expoziția artiștilor în viață, pe 9 mai 1881, în ajunul încoronării lui Carol I.

Pe simeze s-au aflat atunci, lucrări semnate de Nicolae Grigorescu, Constantin I. Stăncescu, Theodor Aman, Henția Sava, Ion Adreescu, multe din aceste nume, regăsindu-se în colecția de artă a muzeului nostru”, transmit reprezentanții Muzeului Județean Argeș.

De precizat faptul microexpoziția va fi deschisă toată luna septembrie și va putea fi vizitată de luni până duminică, între orele 9.00-19.00, la Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor.

 

Foto: Muzeul Județean Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Vouchere sociale 2023. Când intră pe carduri următoarea tranșă de 250 lei pentru alimente

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Județean Argeș

Ultimele articole