„Eveniment de poveste”, expoziția artistului Nicolae Burcă la Muzeul Județean Argeș

de | 26.07.2023 10:50 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

Muzeul Județean Argeș, va găzdui joi, 27 iulie de la ora 10:00, vernisajul expoziției de pictură, “EVENIMENT DE POVESTE” cu lucrări semnate de artistul naiv Nicolae BURCĂ.

Invitație muzeu expoziția

De precizat că această expoziție este curatoriată de artistul vizual Marius CRISTEA.

Pictorul Nicolae Burcă s-a născut la 27 iulie 1937, în localitatea Laza, Vaslui, dar a pictat toată viața în Pitești. Acesta a participat la toate expozițiile naționale și interjudețene organizate în țară din 1990.

Artiști precum: prof. Aurel Calotă, prof. Gheorghe Pantelie, prof. Augustin Lucici, dar și prof. Costin Alexandrescu – director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș – l-au îndrumat de-a lungul carierei sale pe Nicolae Burcă.

În expoziție regăsim așa cum afirma intr-un text, apreciat de artist; și semnat de Radu George Serafim, în urmă cu 10 ani, prin 2013 “… istorioarele incluse în imaginile uneori naive, alteori primitive, dar sincere, …cu umorul, ironia frust exprimată, …având semnătura lui Nicolae BURCĂ. Nu putem spune că există o diferență de … atitudine.”

muzeu arges

Sursă foto: Facebook Muzeul Judetean Arges.

Pentru cei interesați, expoziția poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, între orele 9.00 – 19.00, în perioada 27 iulie – 27 august, la Muzeul Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor.

 

Foto: Muzeul Judetean Arges

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Folclorul autentic revine la Mioveni! 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole