Fabrica-fantomă din Costești! Fosta glorie Lactag – vândută online cu preț redus

de | 18.07.2025 07:30 | Județean, Costești, Din ediția tipărită, Economic, Importante

Fabrica Lactag, fosta glorie a industriei alimentare argeşene şi cel mai mare producător de lactate din sudul ţării, a devenit istorie! Din impresionanta unitate de producţie de la Costeşti unde în urmă cu circa un deceniu lucrau aproape 500 de oameni au rămas doar ziduri scorojite şi utilaje abandonate, pe care executorii se chinuie de ceva vreme să le vândă pentru a mai achita din datoriile companiei. Scoasă la licitaţie iniţial cu 1,7 milioane euro, fabrica Lactag costă acum cu jumătate de milion de euro mai puţin, ultima reducere de preţ fiind operată chiar săptămâna trecută.

► 1,2 milioane € pentru ruinele fabricii unde munceau 500 de oameni!

1,2 milioane de euro este preţul pe care îl cer acum executorii Lactag pentru fabrica de la Costeşti, după ce până săptămâna trecută, vreme de câteva luni, au încercat să găsească un cumpărător dispus să plătească 1,3 milioane euro, însă fără succes.

Proprietatea se întinde pe 10.000 mp, pe care sunt edificate 12 construcţii în suprafaţă utilă totală de 2.820 mp, imobilul fiind construit în 2000 şi având acces la toate utilităţile, inclusiv un puţ de mare adâncime pentru alimentarea cu apă. În speranţa că vor reuşi să convingă un investitor să cumpere fabrica, cei care au scos-o la vânzarea mizează pe apropierea acesteia de noul drum expres Piteşti-Craiova.

lactag

Fabrica este scoasă la vânzare atât pe site-urile de executări, cât şi pe platformele online de anunţuri, precum Olx sau Storia.

► De la glorie la faliment: cum s-a prăbușit colosul Lactag

Fondată în 1962 şi preluată de omul de afaceri Nicolae Oiţă după Revoluţie, compania Lactag s-a relocat de la Piteşti la Costeşti în 2005, după implementarea unui proiect de modernizare şi retehnologizare cofinanţat prin Sapard. În 2012, Oiţă a vândut fabrica unor oameni de afaceri din Dolj, managementul defectuos şi lipsa unor strategii eficiente de marketing pe o piaţă controlată de retaileri ducând Lactag în insolvenţă patru ani mai târziu şi, în final, în faliment. Astfel, de la un business profitabil, cu o cifră de afaceri de peste 16 milioane euro pe an, Lactag a intrat din 2015 pe pierdere şi declinul a fost constant de atunci.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fildas-Catena domină comerţul farma, Dacia ține piața auto pe linia de plutire, Teilor își regândește expansiunea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti | Lactag | Nicolae Oiţă