O fabrică din România, cu o investiție de 140 de milioane de euro, va fi închisă!

de | 06.12.2023 21:21 | Știri, Eveniment

O companie din Elveția, își închide fabrica din România, după ce au fost investiți 140 de milioane de euro, inclusiv fonduri europene, în ea.

Astfel, Clariant, o companie de produse chimice, își va închide fabrica de bioetanol, din Dolj, după ce a fost deschisă în anul 2022.

Conform gicantului, decizia vine în urma unor pierderi financiare continue, întrucât aceasta ar duce la ”cheltuieli de capital suplimentare semnificative”, potrivit Antena 3 CNN.

În această situație, 120 de angajați își vor pierde locul de muncă.

După o analiză atentă a tuturor opțiunilor strategice, am decis să închidem operațiunea Podari. Vom lucra îndeaproape cu reprezentanții angajaților din România și Germania și ne angajăm să găsim cele mai responsabile soluții din punct de vedere social. Pentru o companie care se concentrează pe inovare, este necesar să luăm decizii ferme atunci când un proiect nu îndeplinește așteptările și să executăm și riguros strategia noastră de creștere sustenabilă”, a precizat Conrad Keijzer, CEO al Clariant, conform sursei citate.

 

Sursa Foto Antena 3 CNN

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident mortal! Un autobuz cu 11 pasageri s-a răsturnat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole