Judecătoarea argeşeană Denisa Stănişor este noua şefă a CSM

de | 06.12.2023 21:00 | Importante, Din ediția tipărită, Lifestyle, Pitești

Săptămâna aceasta au fost programate alegerile pentru conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, organismul care coordonează activitatea judecătorilor şi a procurorilor din întreaga ţară. CSM este condus în prezent de către Daniel Grădinaru, al cărui mandat se încheie la sfârșit de an. Singurul nume vehiculat încă de săptămâna trecută ca favorit la preluarea funcţiei nr. 1 din CSM a fost cel al unei judecătoare originare din Argeş.

Denisa-Angelica Stănişor  a fost singurul candidat înscris pentru şefia Consiliului Superior al Magistraturii. Originară din Piteşti, Denisa Stănişor a terminat liceul la o clasă de mate-fizică la „Brătianu”, în anul 1987. După absolvirea Facultăţii de Drept din Bucureşti, a profesat mai întâi ca avocat în Baroul Argeş, devenind judecător în anul 1994.

denisa stanisor alaturi de fostii colegi de liceu la revederea de 30 de ani

Judecătoarea Denisa Stănişor – alături de foştii colegi, la revederea de 30 de ani de la „Brătianu”

Până la sfârşitul anului 2007, judecătoarea Stănişor a instrumentat cauze la instanţe din judeţul nostru – Judecătoria Piteşti, Tribunalul Argeş şi Curtea de Apel Piteşti –, ulterior regăsindu-se în completele de la Curtea de Apel Bucureşti şi, din 2013, la Instanţa Supremă, unde a devenit preşedintele Secţiei de contencios administrativ şi fiscal al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De la începutul acestui an, este membru al CSM din partea celei mai importante instanţe din România.

► Judecătoarea deţine mai multe proprietăţi în Argeş

Deşi a plecat din Argeş de mai bine de 15 ani, judecătoarea Stănişor continuă să deţină numeroase proprietăţi în judeţul natal. Astfel, conform celei mai recente declaraţii de avere, aceasta are patru terenuri în comuna Bradu, moştenite, cumpărate sau obţinute prin act de donaţie, precum şi un apartament în Piteşti. De asemenea, până anul acesta în declaraţiile sale a figurat şi o casă în Bradu, pe care însă se pare că a demolat-o în această primăvară.

În ultimul an, Denisa Stănişor a avut venituri din salarii şi indemnizaţii de peste 460.000 lei, plus aproape 300.000 lei bani obţinuţi din închirierea unor proprietăţi, printre care spaţii comerciale şi de producţie în Bucureşti.

Şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii pentru alegerea conducerii acestei instituţii a avut loc marţi, 5 decembrie, ora 10.30. În cadrul acesteia, Denisa Stănişor a fost aleasă în funcția de șef al CSM și va fi secondată de procurorul Emilia Ion, care a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului. Mandatul președintelui, cât și al vicepreședintelui Consiliului Superior al Magistraturii este de 1 an, iar exercitarea acestuia de către noua conducere a Consiliului va începe de la data de 7 ianuarie 2024

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Condiții normale pentru copiii internați! Orice antreprenor poate contribui fără să scoată un leu din buzunar!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Brătianu | Consiliul Superior al Magistraturii | CSM | Denisa-Angelica Stănişor