O familie de urși cu guler alb a fost surprinsă de camerele de supraveghere în Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina

de | 14.11.2023 18:45 | Eveniment, Știri

O apariție deosebit de rară afost surpirnsă astăzi, marți, 14 noiembrie, de către camerele instalate în Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

Pe imagini apare o familie de urși cu guler alb, apariție rară în pădurile din România, potrivit PRO TV.

Familia este formată din doi urși cu guler alb, o femelă și un pui.

Urșii erau într-o pădure din Munții Șureanu, pe teritoriul rezervației naturale.

Chiar dacă la prima vedere ne ducem cu gândul că a apărut o specie nouă de urs asiatic sau poate că umblăm cu „ursul vopsit” în Parcul Natural Gradiștea Muncelului Cioclovina, realitatea este cu totul alta.

Una din camerele de monitorizare faună montate de rangerii parcului au surprins o femelă din specia urs brun împreună cu puiul ei, ambele exemplare prezentând o caracteristică aparte a coloritului blănii, un guler alb în jurul gâtului. Acest fenomen este întâlnit destul de rar la specia urs brun”, arată reprezentanții parcului natural, conform sursei citate anterior.

 

Sursa foto: Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Elev de 16 ani din Pitești, plasat în control judiciar! A bătut un alt minor la liceu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole