Fără examen de admitere în școlile de maiștri militari și subofițeri!

de | 20.02.2023 13:49 | După subiect, Administrație, După locație, Național, Știri

Veste bună pentru cei care vor o carieră militară. În acest an, admiterea la școlile militare postliceale ale Ministerulul Apărării Naționale (MApN) pentru pregătirea maistrilor militari, dar și a subofițerilor se va face doar pe baza mediei de la examenul de bacalaureat, fără un examen de admitere.

”Începem săptămâna cu noutăți privind cariera militară:

  • Fără examen de admitere pentru instituțiile de învățământ postliceal militar – maiștri militari și subofițeri!
  • Media de admitere va fi calculată pe baza rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat.
  • Ierarhizarea candidaților se realizează strict în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și a opțiunilor acestora exprimate în cererea de înscriere”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a MApN.

Detaliile privind organizarea și desfășurarea admiterii în școlile de maiștri militari și subofițeri în anul de învățământ 2023-2024 pot fi accesate aici. Pentru informații detaliate și consiliere cei interesați se pot adresa personalului recrutor de la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare din județul/sectorul în care domiciliezi. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici.

Cum se face departajarea

Într-o dispoziție a Direcției generale de management resurese umane a MApN se arată că ”admiterea în învățământul postliceal militar se realizează pe baza mediei obținute la examenul național de bacalaureat, în funcție de opțiunile exprimate în cererea de înscriere și de rezultatele selecției, în limita numărului de locuri aprobat pentru fiecare armă sau serviciu și specialitate militară, atât pentru Ministerul Apărării Naționale, cât și pentru celelalte structuri din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitatea națională”.

Potrivit sursei citate, departajarea candidaților care au medii de admitere egale se realizează astfel:

  • a) nota obținută la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat;
  • b) nota obținută la proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat;
  • c) nota obținută la proba scrisă la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de bacalaureat.

Sursă foto: Facebook MApN

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Securitate nucleară. România a aderat la Reţeaua Internaţională de Instruire şi Sprijin în domeniul Securităţii Nucleare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: