Securitate nucleară. România a aderat la Reţeaua Internaţională de Instruire şi Sprijin în domeniul Securităţii Nucleare

de | 20.02.2023 13:26 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Național

Un pas important ce va contribui la consolidarea securității nucleare atât la nivel național, cât și la nivel regional și global. România a aderat, începând cu 16 februarie, la Reţeaua Internaţională de Instruire şi Sprijin în domeniul Securităţii Nucleare (NSSC) a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) prin Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei” (IFIN-HH), a informat, astăzi, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Potrivit sursei citate, prin intermediul activităților specifice din IFIN-HH și în strânsă colaborare cu autoritățile competente ale statului, ”Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este angajat activ în a oferi suport tehnic atât la nivel național cât și altor state din regiune în domeniul securității nucleare”.

Crearea unui centru național de suport pentru securitate nucleară

Înființată în 2012 sub egida IAEA, rețeaua NSSC este cadrul internațional dedicat promovării cooperării și coordonării, identificării bunelor practici și schimbului de informații și resurse între Statele Membre IAEA. ”Implicarea IFIN-HH în Rețeaua NSSC va facilita, pe de o parte, implementarea în țara noastră de programe de dezvoltare a resurselor umane, de suport tehnic și sprijin științific în aria securității nucleare, precum și crearea în viitor a unui centru național de suport pentru securitate nucleară sub egida IAEA. Dată fiind expertiza recunoscută a României la nivel internațional, acest pas va contribui la consolidarea securității nucleare atât la nivel național, cât și la nivel regional și global”, se arată în informarea publicată de Ministerul Cercetării pe site-ul instituției.

Sursă foto: site Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Taxă pentru Facebook și Instagram!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: