Femeie diagnosticată cu tuberculoză contagioasă- arestată și obligată să se trateze

de | 05.03.2023 09:05 | După subiect, Eveniment, Știri

Femeie diagnosticată cu tuberculoză contagioasă- arestată și obligată să se trateze

Caz ieșit din comun al unei femei din SUA, diagnosticată cu tuberculoză contagioasă. Pentru că aceasta a refuzat să se trateze și să se izoleze din cauza bolii pe care o are de un an de zile, ea va fi arestată.

Potrivit The Sun, citat de Știrile Pro tv, femeia ar fi încălcat în mod intenționat ordinele judecătorești care o obligau să se izoleze.

Instanța a decis ca femeia, din Tacoma, SUA, să stea în izolare de la data de 25 decembrie 2022 până pe 8 februarie 2023. Însă, nu s-a conformat și nici nu a luat tratamentul medicamentos. Ea a fost prinsă de polițiști, după ce a fost implicată într-un accident rutier. În acest fel, autoritățile au aflat că femeia nu a respectat măsura carantinării. De asemenea, după producerea accidentului, a ajuns la spital, dar nici acolo nu a transmis personalului medical că este bolnavă.

Medicii spun că aceasta reprezintă un pericol pentru ceilalți, având în vedere că afecțiunea este transmisibilă. Prin urmare, în luna februarie instanța a hotărât ca femeia să fie forțată să se trateze.

Ea are un mandat de arestare care o va obliga să fie închisă într-un penitenciar spital, acolo unde va sta izolată și va primi tratament.

Majoritatea persoanelor pe care le contactăm sunt fericite să primească tratamentul de care au nevoie. Ocazional, oamenii refuză tratamentul și izolarea. Când se întâmplă acest lucru luăm măsuri pentru a ajuta la menținerea siguranței comunității”, a declarat Nigel Turner, purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate Tacoma-Pierce.

Foto descriptiv PS News

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole