anchetaonline.ro

Femeie lovită de TIR – a venit singură la spital! Șoferul a fugit de la locul accidentului

de | 12.03.2023 15:38 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

Poliţiştii Serviciului Rutier Argeș au fost sesizați, în cursul zilei de 08 martie, de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență Pitești cu privire la accident, după ce victima s-a prezentat la sediul Unității de Primiri Urgențe.

Aceasta le-a spus medicilor că are nevoie de îngrijiri medicale, susținând că ar fi suferit leziuni în urma unui accident.


Ca urmare a faptului că evenimentul rutier nu a fost anunțat organelor de poliție la momentul la care a avut loc, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, conform art. 196 și 338 din Codul Penal.”,
transmite IPJ Argeș.

 


Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că
accidentul a avut loc în ziua de 8 martie, în jurul orei 06:00, când femeia de 29 de ani, din Lunca Corbului, ar fi fost acroșată și accidentată ușor de un autocamion, de culoare albă, în timp ce se deplasa pe DN 65, pe raza localității de domiciliu, pe partea carosabilă, pe lângă bicicletă, din direcția Pitești spre Slatina.

Victima a spus că nu a reținut marca sau numărul de înmatriculare, iar conducătorul auto și-a continuat deplasarea.

În urma verificărilor, polițiștii rutieri au identificat în ziua de 11 martie, autovehiculul implicat, și pe conducătorul auto, bărbat de 42 de ani, din Câmpulung.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc și luarea măsurilor legale care se impun.

Aspecte legale transmise de IPJ Argeș:

În situația implicării în evenimente rutiere, legislația din domeniul circulației pe drumurile publice – OUG 195/2002R, impune conducătorilor de autovehicule o serie de obligații.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș reamintesc obligaţiile pe care le au conducătorii auto în situaţia producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, în funcţie de tipul evenimentului rutier:

1. Dacă evenimentul s-a soldat cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

2. Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

3. Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a încheia un constat amiabil (posibil doar dacă în eveniment sunt implicate numai două autovehicule), alternativ cu a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.
Posibilitatea încheierii constatului amiabil se poate aplica numai în situația în care au fost implicate doar două autovehicule, iar din eveniment nu a rezultat rănirea niciunei persoane, fiind produse doar pagube materiale celor două vehicule.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ARGEȘ: Reținuți după ce au încercat să amaneteze bijuterii din metal, spunând că este aur

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: