Fenomen rar. Luna albastră – vizibilă în această noapte

de | 30.08.2023 20:30 | Național, Lifestyle

În noaptea de miercuri spre joi Luna se va afla în cel mai apropiat punct faţă de Pământ. Va fi a doua Lună plină din august, un fenomen rar, care este cunoscut sub numele de ”Lună albastră”.

Luna plină de la finalul lui august se mai numește și Superlună, deoarece orbita Lunii este cea mai apropiată (perigeu) de Pământ în același timp cu Luna plină, potrivit arată euronews.ro.

Următoarea Superlună

Luna nu va fi albastră, dar va părea mai mare şi mai strălucitoare. Luna albastră poate fi văzută când se înregistrează de două ori fenomenul de lună plină într-o singură lună calendaristică. Acum va fi a doua lună plină din luna august, ultima fiind în noaptea de 1 spre 2 august. De altfel, potrivit Agerpres, două Luni pline într-o lună calendaristică reprezintă un fenomen rar, a doua fiind denumită în multe ţări „Lună albastră”. Distanţa medie a Lunii pe orbita sa este de aproximativ 380.000 de kilometri faţă de Pământ, potrivit sursei citate. Faza de Lună plină se va produce pe 31 august, la ora 04:34, când Luna se vede toată noaptea pe cer, scrie astro-urseanu.ro, potrivit euronews.ro. Următoarea Superlună Albastră va avea loc în ianuarie 2037, urmată de încă una în martie 2037, potrivit celor de la descopera.ro.

Foto descriptiv. Sursă foto: observatornews.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

DE LUNI în Pitești! Restaurant și autoservire NORD – mâncare proaspătă tot timpul!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Lună Plină

Ultimele articole