Festivalul Roman Apulum de la Alba Iulia. CFR Călători anunță reduceri la biletele de tren

de | 10.08.2023 10:21 | Știri, Lifestyle, Național

CFR Călători anunță reduceri pentru cei care vor să meargă în perioada 11 – 15 august la Festivalul Roman Apulum de la Alba Iulia. Sâmbătă, duminică și luni cei care ajung la eveniment vor putea lua parte în tabăra antică la ateliere militare și meșteșugărești, precum și la turul ghidat al principalelor obiective romane ale Castrului Apulum, cu pornire de la Muzeul Principia.

CFR Călători propune românilor să descopere în fiecare weekend o destinație turistică sau un eveniment cultural de top din România. ”În perioada 11-15 august te poți bucura de o spectaculoasă întoarcere în timp, la Festivalul Roman Apulum de la Alba Iulia, un festival de reconstituire istorică, ajuns la cea de-a zecea ediție. Pentru a vedea orarul trenurilor spre Alba Iulia, intră aici!”, transmit cei de la CFR Călători. Reducerile aplicate sunt între 10% si 25%.

”În cazul în care călătorești împreună cu prietenii, puteți să beneficiați de reducerea de grup! Astfel:

  • pentru grup 20 – 40 persoane, reducerea este de 15%;
  • pentru grup 41 – 80 persoane, reducerea este de 20%;
  • pentru grup mai mare de 80 persoane, reducerea este de 25%”, mai arată cei de la CFR Călători.

Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a. Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Programul manifestărilor

Festivalul Roman Apulum aduce împreună circa 300 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari și dansatoare, care vor reînvia o lume de mult apusă, prin demonstrații militare romane, războaie între daci și romani, lupte de gladiatori, ateliere de lucru, jocuri și târguri de sclavi.

Festivalul debutează vineri, 11 august cu o poveste arheologică la Muzeul Principia.
Sâmbătă, 12 august ești invitat la ceremonia oficială de deschidere a festivalului pe esplanada Catedralei Romano-Catolice și la parada războinicilor daci și romani.
Sâmbătă, duminică și luni (12, 13 și 14 august) vei putea lua parte în tabăra antică la ateliere militare și meșteșugărești (gastronomie antică, prelucrare os, prelucrare lemn, olărit, monetărie, signacula, scriptoria, mozaic, machete, inscripții în piatră, fierărie, metaloplastie, antrenamente soldați, antrenamente gladiatori, tir cu arcul, jocuri romane), precum și la turul ghidat al principalelor obiective romane ale Castrului Apulum, cu pornire de la Muzeul Principia.
Vor fi trei zile de prezentări și demonstrații militare ale trupelor participante, lupte de gladiatori cu Ludus Ursus Nigrus și Ludus Apulensis, dansuri antice cu Venattrix și Nimfele Daciei, târg de sclavi, competiție sportivă – pentatlon antic, demonstrații comune de tehnică militară ale trupelor participante – Legiunile romane și Războinicii barbari.

Ziua de sâmbătă, 12 august se va încheia cu o paradă cu torțe.

Duminică și luni – 13 și 14 august sunt zilele marilor bătălii: duminică va avea loc Bătălia pentru Dacia – Poveștile Columnei și Cucerirea Sarmizegetusei – un spectacol cu foc, iar luni va avea loc Bătălia pentru Dacia – Sinuciderea lui Decebal.

Festivalul Apulum se va încheia marți, 15 august cu parada trupelor și ceremonialul de închidere a festivalului.

Sursă foto: Facebook CFR Călători

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș: Atenție! COD GALBEN de furtuni şi ploi torenţiale!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR Călători