Firmă care realizează produse de patiserie pentru Lidl, închisă temporar de ANPC!

de | 10.01.2024 20:03 | Național, Eveniment

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)  transmite că, începând cu primele zile ale noului an, a început verificarea a modului în care brandurile proprii, declarate a fi românești, ale marilor lanțuri de magazine, respectă exigențele impuse de brandul ales și de semnificația acestuia.

Scopul campaniei este acela de a verifica dacă produsele comercializate sub branduri proprii, românești, ale marilor magazine sunt într-adevăr autohtone

După desfăşurarea controlului în cadrul magazinelor marilor retaileri, verificările comisarilor ANPC continuă, mergând pe lanţul de distribuţie, până la locaţiile în care articolele comercializate sub aceste mărci au fost produse. Scopul campaniei este acela de a se putea certifica folosirea exclusivă a ingredientelor româneşti la realizarea acestor produse, comercializate sub branduri cu încărcătură emoţională naţională, şi la care se folosesc reţete binecunoscute şi apreciate de către români”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit agerpres.ro, comisarii ANPC au început acțiunile de control cu ”Gusturi româneşti”, brand propriu al lanţului de magazine Mega Image şi ”Cămara Noastră – Poftă de România”, care aparţine lanţului de retail Lidl.

Astfel, comisarii ANPC au verificat, până în acest moment, operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca „Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galaţi.

Au fost găsite rozătoare moarte, pânze de păianjen şi produse expirate

În urma verificărilor, firma care realizează produsele de patiserie ”Cămara Noastră – Poftă de România” pentru Lidl a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Au fost găsite rozătoare moarte, pânze de păianjen şi produse expirate.

Totodată, în urma neregulilor găsite, au fost date două amenzi în valoare de 15.000 de lei.
Cine nu are în cămară un şoricel, poate lua din «cămara noastră». Adevărată poftă de România! Cred că l-au ucis fursecurile «limbă de pisică»! Dacă nu ar fi tragic, ar putea fi chiar comic! Mă întreb dacă măcar defunctul şobolan este românesc?! Poftă de România!”, a declarat Horia Constatinescu, preşedintele ANPC.
page - Firmă care realizează produse de patiserie pentru Lidl, închisă temporar de ANPC!

Potrivit sursei citate, principalele deficiențe constatate au fost:

  • utilizarea unor spații neigienizate, în care s-a semnalat prezența rozătoarelor moarte și a pânzelor de păianjen
  • folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate și rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare
  • utilizarea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită sau fără elemente de identificare
  • folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricație (ex.: uleiuri vegetale parțial hidrogenate de palmier și shea).

Verificările vor continua și în perioada următoare, subliniază ANPC.

Sursă foto:financialintelligence.ro/ ANPC

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Zeci de posturi de poliție renovate în 2023! Investiții de peste un milion de lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC

Ultimele articole