Firmă de exploatare forestieră din Argeș- amendată

de | 21.11.2022 19:50 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Săptămâna trecută, polițiștii argeșeni și specialiștii Gărzii Forestirere Pitești au efectuat verificări privind legalitatea exploatării, transportului și depozitării materialului lemnos. Au fost controale la trei societăți comerciale, fiind constatate patru abateri.

Totodată, au fost făcute controale la o firmă de exploatare forestieră din comuna Rucăr, iar cu această ocazie au fost depistați 4 bărbați care transportau material lemnos fără documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire atransportului de material lemnos.

De asemenea, oamenii legii privind tehnologiile și traseele de exploatare a arborilor. Prin urmare, reprezentantul societății a fost sancționat cu o amendă în valoare de 8.000 de lei.

Mai mult, în comuna Stoenești, polițiștii au depistat trei bărbați cu vârste de 19,21 și 27 de ani, din Valea Mare Pravăt, care transportau lemne fără a deține documentele necesare care să ateste proveniența legală ori documente de însoțire a transportului de material lemnos.

În urma abaterii constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei fiecare, fiind aplicate și măsurile complementare de confiscare a cantității de 1.2 mc lemn foc de esență fag, ce a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Dragoslavele, precum și de confiscare a celor trei atelaje folosite la săvârșirea faptei”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Foto descriptiv Forest Mania

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un medicament pentru copii dispare din farmacii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole