Industria textilă în declin: Una dintre cele mai mari firme de confecții din Argeș a intrat în insolvența

de | 30.05.2024 08:15 | Din ediția tipărită, Curtea de Argeș, Economic, Importante

► După 30 de ani de activitate, Royal Euroconf SRL din Curtea de Argeş încearcă să se salveze de la faliment!

Invazia de produse fabricate în Asia provoacă prăbuşirea industriei textile şi a confecţiilor din întreaga Europă, care îşi continuă declinul, accelerat de perioada pandemiei. Afacerile de profil din România, catalogată în trecut drept o veritabilă „colonie a modei”, resimt din plin lovitura, în condiţiile în care marile branduri care altădată se îngrămădeau să încheie contracte cu fabricile din ţara noastră pentru a le realiza aici produsele, preferă forţa de muncă mult mai ieftină din ţările asiatice. Aşa se face că, anul trecut, în România producţia în sectorul textilelor şi al confecţiilor ajunsese la doar 48% din nivelul anului 2015.

► Din Top 10 cele mai mari firme din Curtea de Argeş – pe locul 83

Cu aproape 160 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri de circa 5 milioane lei, Royal Euroconf era în 2016 pe locul 8 în topul celor mai mari firme din Curtea de Argeş. În pandemie, afacerile s-au diminuat cu peste 40%, iar societatea a trebuit să renunţe la mai bine de jumătate din angajaţi. De pe locul 8 în topul afacerilor din oraşul Basarabilor, compania a picat pe 83, conform ultimului bilanţ declarat, aferent anului 2022.

Din păcate pentru compania din Curtea de Argeş, sfârşitul pandemiei nu a adus şi o revigorare a businessului, dovadă că problemele financiare au continuat fiind faptul că săptămâna trecută Royal Euroconf SRL şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Specializat Argeş. Marţi, 28 mai, a fost stabilit primul termen al dosarului nr. 134/1259/2024, când conducerea societăţii va afla dacă judecătorul sindic aprobă declanşarea procedurii de insolvenţă. Cu acest prilej, judecătorul a decis:

Admite cererea formulată de debitoarea ROYAL EUROCONF SRL, prin administrator. Dispune deschiderea procedurii insolvenţei în forma simplificată a debitoarei.” Cu acest prilej, a fost stabilit şi calendarul procedurii, care poate fi consultat AICI!

Royal Euroconf SRL a fost înfiinţată în urmă cu exact 30 de ani, având ca principal obiect de activitate fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp). Conform site-ului ListaFirme.ro, compania este administrată de Eugenia Iancu, care este şi unicul acţionar şi beneficiar al afacerii.

Foto descriptiv: sursa foto weradio.ro

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Preţurile apartamentelor în toate cartierele Piteştiului

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | Royal Euroconf | Tribunalul Specializat Argeş

Ultimele articole