Florentina Grigoraș: Fiecare drum este unic! M-am raportat constant la propriile visuri și idealuri!

de | 08.03.2023 09:30 | Lifestyle, Din ediția tipărită

Numele Florentinei Grigoraş a devenit de ani buni sinonim cu specializarea  în elaborarea de proiecte europene. Manager al Andralex Project Company, aceasta a reușit să transpună în realitate visurile multor antreprenori și beneficiari publici, sprijinindu-i în a face următorul upgrade important al businessului lor. Ea însăși a făcut un salt important în cariera sa în momentul în care a ales să renunțe la jobul călduț de la stat și să se arunce în propria aventură, nu înainte de a acumula un bagaj important de informații și experiență.

Florentina Grigoraș se distinge de departe din mulțime. Nu este femeia de afaceri șablon, atentă mai degrabă să-și construiască o imagine care este, de multe ori, paralelă cu propria identitate. S-a lăsat de fiecare dată descoperită, fără teama de a fi judecată. În fapt, puterea sa stă tocmai în vulnerabilitatea pe care nu s-a sfiit să o arate, ca una care știe că asumarea sensibilității și sinceritatea sunt mult mai importante decât măștile și complezențe sociale.

Flori Grigoras 2 - Florentina Grigoraș: Fiecare drum este unic! M-am raportat constant la propriile visuri și idealuri!

Recent, a revenit la una dintre primele iubiri – televiziunea, acolo unde face ce știe mai bine: aduce în fața argeșenilor oameni care au un cuvânt de spus și o experiență de împărtășit în zona lor de competență.

Frumoasă, rafinată şi sensibilă, o mamă inimoasă și devotată, Florentina Grigoraș nu s-a oprit niciodată din a întinde o mână de ajutor semenilor săi, fiind inițiatoare sau susținătoare a multor campanii umanitare și sociale de-a lungul anilor.

Consideră că ”pentru a excela într-un domeniu trebuie să existe pasiunea fără de care, din punctul meu de vedere, nu poți avea succes. Cu pasiunea își dau mâna ambiția, voința, raportarea la propriile valori morale și, nu în ultimul rând, buna-credință.”, explică Florentina Grigoraș.

Cu asemenea valori de referință, domnia-sa nu vede, în leadership o diferență sau o concurență între avantajele femeilor și cele ale bărbaților. Consideră că a fi lider nu ține de sex, ci de acea calitate rar întâlnită în ultima vreme: aceea de a fi om, de a fi uman în entitatea pe care o manageriezi.

Analizând diferențele pe care le-a resimțit în traseul domniei-sale de carieră din perspectiva statutului de reprezentantă a sexului frumos, Florentina Grigoraș povestește că aceasta nu i-a prilejuit nici avantaje, dar nici restricții: ”Consider că a fi clădită sănătos emoțional, moral și social reprezintă atuurile mele în cariera profesională privată. În ceea ce privește trecutul în administrația publică, da, repet asumat, a fost unul trist chiar din acest motiv, acela de a fi femeie.”, mărturisește domnia-sa.

Se declară bucuroasă că simte, în România actuală, cum principiul egalității de gen prinde aripi, chiar dacă – în mintea unora – mai persistă rămășițele egoului masculin. ”Acesta nu va mai persista însă decât acolo unde există frustrare.”

În opinia Florentinei Grigoraș, împlinirea unei femei ține de ea însăși, de educație, de valențe, de nevoi, aspirații și de valorile ei. Și tocmai în măsura acestei mentalități, domnia-sa a ales să se ghideze după propriile valențe și aspirații și nu după un model anume. ”Fiecare are propriul său drum, fiecare drum este unic. M-am raportat constant la propriile visuri și idealuri.”

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Estera Stămoiu: Am convingerea că nu este necesar să te comporți ca un bărbat pentru a fi o femeie puternică!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Florentina Grigoraș

Ultimele articole