Flyng Impex din Baia Mare a lăsat elevii argeșeni din mediul rural fără ”Primul ghiozdan”

de | 23.08.2022 09:57 | Știri, Administrație, Județean

Anul trecut, pentru prima dată, s-a derulat programul ”Primul ghiozdan”, prin care elevii de clasă pregătitoare din comunele argeșene au beneficiat de un rucsac echipat cu rechizitele necesare în primul an de școală. Anul acesta, deși procedura s-a început devreme și chiar s-a majorat suma alocată pentru acest program inițiat și derulat de Consiliul Județean, copiii nu vor mai avea parte de aceste daruri.

În acest an, Consiliul Județean nu va mai derula programul Primul Ghiozdan. Pe 13 mai s-a demarat procedura și s-au alocat 3,4 miliarde lei vechi pentru rechizitele care ar fi trebuit să ajungă la 2300 de beneficiari. În iunie, caietul de sarcini și anunțul de licitație au fost urcate în SICAP, iar pe 20 iunie firma care a câștigat anul trecut, pe condiții similare, a depus contestație. A invocat două motive. Primul a fost că licențele grafice internaționale solicitate sunt restrictive, ceea ce s-a rezolvat, acceptându-se și cele naționale. Adică nu am mai vrut Albă ca Zăpada pe coperta caietelor, am fost de acord și cu Făt Frumos. Și a doua solicitare a fost aceea de a se împărți produsele pe loturi. Nu am fost de acord pentru că am fi încetinit lucrurile și era posibil să avem surprize neplăcute, cum ar fi, de exemplu, să primim ghiozdanele, dar să nu ni se livreze caietele sau penarele. Am fi ajuns tot la un blocaj. Așa că anul acesta renunțăm deoarece reluarea procedurii durează 8 săptămâni, în cel mai fericit caz și nu ne-am atinge scopul, acela de a oferi rechizitele la începutul școlii, când copiii au nevoie de ele.”, a declarat vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu.

Firma care a generat această situație este din Baia Mare și se numește Flyng Impex SRL. Anul trecut societatea este cea care a livrat în Argeș pachetele formate din rechizite și ghiozdane care au ajuns la elevii argeșeni din zona rurală. Contractul anterior a fost de circa 230.000 lei.Flyng Impex nu a adus rechizite doar pentru copiii din Argeș. Aceasta are în portofoliu și alte unități administrative pentru care livrează pachete de tipul ”Primul ghiozdan”, respectiv Consiliul Județean Maramureș și Direcția de Asistență Cluj, precum și produse de papetărie pe care le furnizează către instituții ale statului.

Anul acesta era prevăzut un pachet de rechizite de 147 lei/elev

„Primul ghiozdan” oferit anul trecut a costat 130 lei/pachet și a conținut: caiet dictando, caiet de matematică, caiete de lucru pentru comunicare în limba romană și pentru matematică, caiet pentru dezvoltare personală, mapă A4 cu închidere pe capsă, etichete școlare, acuarele, bloc desen, stilou și două rezerve de cerneală, o riglă, un creion, o gumă de șters, o ascuțitoare, set creioane cerate, set creioane colorate, penar, toate puse într-un rucsac, pentru 2110 copii.

În acest an suma alocată era de 340.000 lei, sumă din care se dorea achiziția de rechizite pentru 2317 elevi din clasa pregătitoare, adică se cumpărau rechizite în valoare de 147 lei pentru fiecare beneficiar.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: