A fost adoptată de Parlament şi va merge la promulgare. ”Legea ”Fugarul plăteşte” a devenit realitate”

de | 14.05.2024 15:29 | Administrație, Național

S-a decis! Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege propus de Ministerul Justiției, care reglementează procedura de stabilire a cheltuielilor judiciare pentru persoanele care au fugit de la urmărirea penală sau de la judecată, precum și modalitatea de recuperare a cheltuielilor generate de aducerea lor în România. Legea merge la promulgare.

”Fugarii trebuie să se gândească de două ori înainte să fugă de justiţia din România. Pentru că de astăzi legea ”Fugarul plăteşte” a devenit realitate, a fost adoptată de Parlament şi va merge la promulgare. Se ştie însă că unii dintre condamnaţi şi-au descoperit valenţe de atleţi… de atleți penali, și ştiţi bine cât a cheltuit statul român în 2023 să aducă înapoi fugarii, aproape 10 milioane de lei – pe care puteam să îi cheltuim mult mai util. Ministerul Justiţiei a făcut acest proiect de lege de bun simţ și anume: ai fugit de justiţia din ţară, îți plătești costurile pentru a aducerea ta în ţară, nu le mai plătește statul român. Suntem pe drumul cel bun”, a afirmat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pe pagina de Facebook.

Vă reamintim că la jumătatea lunii aprilie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei a fost decizional şi, astfel, legea merge la promulgare.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu, despre proiectul de lege adoptat de Guvern. Iată ce cheltuieli vor fi suportate de fugari

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: