Cantina Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă, după ce inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit capcane pentru rozătoare şi chiar şoareci morţi, gândaci şi mucegai.
Protecţia Consumatorului a amendat cantina cu 3.000 de lei.
Abateri constatate: agregate frig neigienizate, cu depuneri masive de praf şi cu urme de mucegai; nu se monitorizează temperatura complet la spaţiile frig din dotare; peretele exterior vitrat prezenta în partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tocăria din fier cornier nu a mai fost igienizată, prezentând pe porţiuni extinse rugină, iar unele geamuri erau sparte, ciobite şi neînlocuite; în interiorul sălii de mese şi al spaţiului de depozitare a materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate 3 capcane de rozătoare, în una fiind 2 rozătoare moarte şi în alta fiind identificate insecte şi gândaci de bucătărie; preparatele calde au fost identificate păstrate la temperaturi între 20,8 şi 40,3 nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade; într-un spaţiu frig era depozitată brânză Metro chef la temperatura de -2,2 grade deoarece congelatorului îi lipsea uşiţa; în lista meniu nu era efectuat calculul declaraţiei nutriţionale”, a declarat Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest, potrivit Antena 3 CNN.
A fost oprită temporar prestarea de serviciil până la remedierea deficienţelor constatate în cazul cantinei şi oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.
Sursa Foto Antena 3 CNN
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro