Fosta șefă a Tribunalului Argeș, Mariana Vârgă candidat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

de | 14.11.2022 21:35 | Știri, Administrație, Național

Pe data de 10 noiembrie, au fost depuse 8 dosare de candidatură pentru două posturi de membru în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, mandate care vor fi valabile în perioada 2022 – 2027.

Unul dintre acestea este pentru un reprezentant al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor. Printre cei care candidează la locul disponibil la CNCD se află și fostul magistrat argeșean, Mariana Vârgă, care a deținut funcția de președinte al Tribunalului Argeș. Domnia-sa este avocat în prezent și pentru această funcție beneficiază și de susținerea societății civile, fiind atașate la dosar documente emise de Asociația „Conștiință și Libertate”, Confederația sindicală națională „Meridian” și Asociația „Directorilor Instituțiilor pentru Vârstnici”. De asemenea, Mariana Vârgă a punctat și elemente din CV din care rezultă experiența profesională în domeniul apărării drepturilor omului și non-discriminării, figurând cu participări la seminarii internaționale ce au avut în centru Drepturile Omului, Dreptul European și lupta împotriva discriminării.

Consiliul Director al CNCD este format din 11 membri, iar unul dintre aceștia ar putea fi ex-magistratul argeșean, care are o experiență mult peste a contracandidaților. Conform site-ului oficial, CNCD este garant al respectării și aplicării principiului nediscriminării, în conformitate cu legislația internă în vigoare și cu documentele internaționale la care România este parte.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: