Fostul căpitan a lui Dinamo – colecție impresionantă. Răuță are peste 130 de tricouri ale unor fotbaliști celebri!

de | 28.12.2023 19:35 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Cu ce rămâne un fotbalist după o carieră de 15-20 ani? Cu banii pe care i-a pus deoparte, cu faima și cu tricourile schimbate cu adversarii la finalul celor 90 de minute. Cu peste 300 de meciuri în prima ligă din țara noastră, fotbalistul piteştean Alexandru Răuță, fostul căpitan al celor de la Dinamo, a reușit să strângă o colecție impresionantă de tricouri. Unele sunt ale colegilor de echipă, altele ale adversarilor. Printre jucătorii cu care a făcut schimb se numără Săpunaru, Deac, Nistor, Radu Ștefan, Bancu, Florin Tănase.

Și-a găsit nașul în primul adversar cu care a schimbat tricoul

Piteșteanul Răuță se pregătește de zor pentru o nouă provocare după despărțirea de FC Argeș. Profitând de faptul că este acasă, a reușit să își aranjeze colecția de tricouri strânsă de-a lungul carierei. „Am peste 130 de tricouri adunate în anii care au trecut. Unele sunt ale colegilor pe care i-am avut la Voluntari, Iași, Dinamo, Pandurii, iar altele sunt ale adversarilor”, spune Alex. Își aduce aminte cu plăcere de primul tricou de la care a început colecția: „Primul adversar cu care am schimbat a fost Nistor. Ca un făcut: peste ani mi-a devenit naș!”. 

Cel mai important tricou e de la Radu Ștefan, de la Lazio

Cum cariera lui nu s-a încheiat, nu a vrut să le numere, să știe exact câte are. Va face asta abia după ce își va pune ghetele în cui. Printre jucătorii cu care a făcut schimb se numără Săpunaru de la Rapid, care i-a oferit și un tricou de pe vremea când evolua la Porto, Bancu de la Craiova, Florin Tănase de pe vremea când era la FCSB, Sorescu (Rakow). Poate cel mai de valoare este cel primit de la Radu Ștefan, jucătorul lui Lazio Roma.

Sursă foto: Ancheta

În Arabia, a mâncat carne de cămilă

Anul trecut, a încercat și o experiență în Arabia Saudită pentru câteva luni la Ohod Al Medina: „A fost o experiență interesantă. Diferă de ce este în Europa. Am jucat meciuri la 46 de grade pe teren sintetic. În afară de antrenamente, sală și ieșit la cafea, nu aveai ce face! Aici am mâncat și carne de cămilă, care are un gust între vită și oaie, dar foarte fragedă. Arabii sunt foarte fanatici. Mi s-a întâmplat să fiu în aeroport când a aterizat Ronaldo. Au blocat tot aeroportul, pur și simplu l-au închis până a plecat starul portughez. Aș mai încerca o altă experiență în zona Golfului”.

Coleg cu Aleix Garcia, jucătorul liderului din Spania

Printre jucătorii cu care a fost coleg la Dinamo s-a aflat și Aleix Garcia Serrano, jucător care a ajuns la liderul actual din Spania, Girona, și care a debutat și la naționala Spaniei: „Un profesionist desăvârșit și un băiat cu caracter. El a venit la Dinamo de la Manchester City, o echipă de vedete. Chiar ne povestea de Kompany că e un munte de om și că era foarte agresiv în joc, de Aguero că era cel mai puternic atacant pe care l-a întâlnit. Te loveai de el ca de zid! Veneau 2-3 fundași pe el și nu puteau să îi ia mingea. Iar de De Bruyne zicea că e foarte talentat, dar nu îi plăcea să lucreze la sală”.

Alex Răuță scurt pe doi

Sursă foto: arhivă personală Alexandru Răuță

  • Poreclă – Țăranul, Masche (de la asemănarea ca stil de joc cu fostul jucător argentinian Mascherano)
  • Cel mai dificil adversar – Yossi Benayoun (fostul jucător a lui Liverpool)
  • Antrenorii care l-au impresionat – Edi Iordănescu, Bergodi, Claudiu Niculescu, Contra
  • Idolul – Makelele
  • Echipa favorită – Real Madrid
  • Regretul carierei – că a retrogradat cu Dinamo
  • Cea mai lungă accidentare – o lună jumătate.

Sursă foto: Ancheta și arhivă personală Alexandru Răuță

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Revelion la HUSH! Paramusic Band și DJ Silvan vor întreține atmosfera

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Răuță