Fostul primar din Slatina a fost adus în țară. Alina Gorghiu: ”În această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova”

de | 14.12.2023 09:47 | Național, Politic

Fostul primar al Municipiului Slatina, Minel Florin Prina, a fost adus în țară și în această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Potrivit sursei citate, era ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov care se sustrăgea de la pedeapsă. Fostul primar are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare.

”Doar cine nu vrea să vadă mai poate spune că statul român nu face eforturi incredibile în aducerea fugarilor în țară.

În fiecare zi ne ocupăm de acest subiect, este prioritate de agendă pentru guvern.

Fugarul Minel Florin Prina, fostul primar al Municipiului Slatina a fost adus în țară. În această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova.

Era ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov care se sustrăgea de la pedeapsă. El are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare.

Și în acest dosar, se face justiție până la capăt!”, a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

”Statul român se ocupă de combaterea fenomenului fugarilor indiferent de numele lor”

Totodată, ministrul Justiției a explicat că în acest an au fost aduse din străinătate aproape 1000 de persoane care au ajuns în structurile Administrației Naționale a Penitenciarelor. Dintre aceștia peste 700 au fost fugari condamnați de instanțele românești.

Mulțumim autorităților din Republica Italiană pentru cooperarea judiciară bună. În anul acesta, circa 100 de fugari au fost aduși numai din această țară.

Statul român se ocupă de combaterea fenomenului fugarilor indiferent de numele lor.

În total, numărul persoanelor ajunse din străinătate în structurile Administrației Naționale a Penitenciarelor anul acesta se apropie de 1000.

Dintre aceștia, peste 700 sunt fugari condamnați de instanțele românești.

O altă categorie, peste 260 de persoane, sunt cetățeni care au comis fapte în străinătate dar au solicitat să execute pedeapsa în țară. Este o dovadă a faptului că în penitenciarele românești sunt condiții preferabile celor din alte țări. Fugarii care invocă condițiile din penitenciare pentru a evita predarea către România vehiculează informații false.

Vom face și în continuare tot ce putem pentru aducerea fugarilor în România”, a concluzionat Alina Gorghiu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: Unul dintre cei mai periculoși prădători sexuali din România a fost adus în țară pentru a-și executa pedeapsa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Darius Vâlcov | Ministrul Justiției | Slatina

Ultimele articole