Francezii votează astăzi în al doilea tur

de | 07.07.2024 12:33 | Național, Politic

Francezii votează astăzi în al doilea tur al alegerilor legislative anticipate. Primele rezultate estimate de sondaje vor apărea la ora locală 20.00 (21.00, ora României), imediat după închiderea urnelor. Mobilizarea alegătorilor se pare a fi în continuare puternică, cu participarea aşteptată la acelaşi nivel ca în primul tur – 66,7%.

Potrivit informațiilor oficiale, 76 de deputați au fost aleși în primul tur duminica trecută – 39 dintre ei reprezentând RN și pe aliații săi – lăsând 501 de locuri în joc în turul doi. Cei de la RN s-au impus duminica trecută în primul tur al alegerilor legislative, învingând „Nouveau Front Populaire” (NFP), alianţa stângii, precum şi tabăra prezidenţială. În total, 577 de circumscripții electorale sunt în joc în legislativele franceze, câte una pentru fiecare loc în Adunarea Națională, camera inferioară a parlamentului. Pentru scrutinul de astăzi, partidele de opoziție din Franța au încheiat acorduri în ultima săptămână, pentru a încerca să limiteze câștigurile extremiştilor de dreapta din partidului Reunirea Națională (RN), condus de Jordan Bardella și de Marine Le Pen. Liderul RN, Jordan Bardella, a indicat că va refuza funcția de premier dacă nu are majoritate absolută sau măcar stabilă.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Alina Gorghiu: ”De «Ziua justiției», gând bun tuturor profesioniștilor din sistem!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marine Le Pen