Furt de aproape 600.000 de lei în România, după ce au clonat paginile unor bănci!

de | 13.03.2023 19:16 | Eveniment, Național, Știri

Trei hoți au păcălit astfel sute de români, reușind să fure aproape 600.000 lei după ce au clonat paginile de internet a unor bănci importante. Victimele s-au ales fără sume imense de bani din coturi.

Astfel, cei trei bărbați din Republica Moldova au acționat anul trecut, din luna octombrie și până în prezent. În tot acest timp, bărbații ar fi creat pagini de internet asemănătoare cu cele ale unor bănci.

Ei au reușit să păcălească mai mulți clienți ai acelor bănci, furând parolele de acces și accesând conturile de internet banking. Hoții și-au transferat mai multe sume de bani și au reușit să producă un prejudiciu de peste 583.000 lei.

Cei trei făptași au ajuns la audieri în cursul acestei dimineți, fiind reținuți pentru 24 de ore.

Urmează să fie prezentați în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă și în acest moment, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, precum și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, conform Antena 3 CNN.

Sursa Foto monitorulexpres.ro

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tragedie! Un rapper faimos a murit la 28 de ani, după ce s-a prăbușit în timpul concertului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: