anchetaonline.ro

Cătălin Andrei propune: Vrem să acordăm fiecărui elev din Bascov care vrea să facă sport suma lunară de 250 lei

de | 13.03.2023 19:35 | Știri, Județean, Politic, Rural

Liberalul Cătălin Andrei, consilier local al comunei Bascov și purtător de cuvânt al PNL Argeș, vrea să încurajeze practicarea sportului de masă în localitate și în acest sens a depus un proiect de hotărâre. Mai exact, consilierul local PNL, Cătălin Andrei, vrea să se acorde fiecărui elev din comuna Bascov care vrea să facă sport un voucher în valoare de 250 lei/lună care să fie utilizat strict pentru activități sportive.

”Astăzi am depus un proiect de hotărâre pentru încurajarea sportului de masă în comuna Bascov. Vrem să acordăm fiecărui elev din localitate care vrea să facă sport, în limita unui buget stabilit, suma lunară de 250 de lei, sub forma unui voucher, pe care l-am numit numit “Sport pentru viață sănătoasă”.

Cred că încurajarea practicării sportului de masă, prin implementarea programului “Sport pentru viață sănătoasă” asigură o stare de sănătate copiilor, contribuie la scăderea riscurilor asociate obezității și inactivității și asigură un mediu social bun pentru dezvoltarea elevilor.

Cui se adresează acest proiect? Elevilor din învăţământul preuniversitar de stat de pe raza comunei Bascov care se înscriu și se legitimează în orice club sau asociație sportivă din județul Argeș”, a scris Cătălin Andrei pe pagina de Facebook.

Proiectul se va implementa până la epuizarea bugetului

Inițiatorul proiectului explică că este prevăzut că voucher valoric de 250 de lei este netransmisibil și se utilizează strict pentru activități sportive.

”Conform Regulamentului proiectului, părintele trebuie să facă dovada înscrierii copilului într-o entitate sportivă, acesta din urmă să aibă prezență fizică la activități și să aducă o dovadă a achitării unui abonament. Elevul care dorește să se înscrie în program primește astfel un voucher valoric de 250 de lei care este netransmisibil și se utilizează strict pentru activități sportive. Proiectul se va implementa până la epuizarea bugetului stabilit prin Regulament.

Depinde de noi, toți consilierii, ca împreună cu conducerea și cu executivul Primăriei să putem implementa acest proiect care încurajează practicarea sportului ca mod de viață sănătos”, concluzionează liberalul Cătălin Andrei.

Foto: arhivă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: ”Lansăm azi un ghid care va ajuta mulți copii să nu mai cadă victime violenței și abuzurilor”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș